Κατηγορίες: Τοπικά

Κινητικότητα από τους νέους επιτυχόντες στο Πανεπιστήμιο “Θ”

Από την επομένη κιόλας της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής, άρχισαν να καταφθάνουν στο Βόλο οι πρώτοι επιτυχόντες στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να λάβουν τις πρώτες πληροφορίες από τις Γραμματείες και τις υπηρεσίες.

Μάλιστα χθες δεύτερη ημέρα μετά την ανακοίνωση των βάσεων, η προσέλευση ήταν ακόμη πιο έντονη, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πολλοί επιτυχόντες που ήρθαν με τους γονείς τους για να βρουν φοιτητική στέγη, μετέβηκαν και στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να έχουν μια πρώτη γεύση του χώρου, όπου θα δραστηριοποιηθούν και πάρουν τις πρώτες τους επιστημονικές γνώσεις για τα επόμενα χρόνια.

Επίσης στην εξωτερική πλευρά του συγκροτήματος Παπαστράτου έχουν τοιχοκολληθεί διάφορα ενοικιαστήρια στα οποία πολλοί γονείς έριξαν μια γρήγορη ματιά για να δουν περιπτώσεις διαφόρων διαμερισμάτων.

Άλλοι στέκονται περισσότερη ώρα εκεί κάνοντας τα απαραίτητα τηλεφωνήματα για να κλείσουν ραντεβού με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών.

Γενικότερη καταγράφεται μια έντονη κινητικότητα που κάθε μέρα που περνά, αυξάνεται.

«Πολλοί γονείς και επιτυχόντες μας τηλεφώνησαν ρωτώντας να μάθουν διάφορες πληροφορίες. Υπάρχει το ίντερνετ που μπορούν να μάθουν διάφορα πράγματα για το Τμήμα, αλλά πάντοτε μια άμεση επικοινωνία, ξεκαθαρίζει καλύτερα τις απορίες» τόνισε υπάλληλος γραμματείας Τμήματος του Πανεπιστημίου, η οποία εδώ και δύο ημέρες έχει δεχτεί ουκ ολίγα τηλεφωνήματα από επιτυχόντες και γονείς τους.

Μάλιστα οι ερωτήσεις τους αφορούν όλο το φάσμα της φοιτητικής καθημερινότητας. «Δεν ρωτούν μόνο για τα μαθήματα ή για τις εγγραφές και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, αλλά ακόμη και για ποιες περιοχές μέσα στο Βόλο είναι καλύτερα να βρουν σπίτι, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο» τόνισε υπάλληλος.

Επίσης κάποιοι φοιτητές επικοινώνησαν και με τις υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, ώστε να μάθουν για κάποια θέματα στη σίτιση, τη στέγαση, τη μετακίνηση.

Πάντως σε αντίθεση με αρκετά τμήματα του Πανεπιστημίου, όπου οι εισακτέοι προέρχονται κυρίως από τη Θεσσαλία, στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής οι επιτυχόντες προέρχονται από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τέτοιες μέρες… τέτοια λόγια!

    Χριστουγεννιάτικη λογοτεχνία    Του  Δημήτρη Χ. Σάββα   Τούτες τις μέρες των εορτών……

24 Δεκεμβρίου 2023

Οι μαθητές-πρέσβεις του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου στο Ερωτηματολόγιο του Proust-Η εμπειρία από τα έδρανα  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

    Καλεσμένοι μου σήμερα στη χριστουγεννιάτικη «Θεσσαλία» οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πρότυπου…

24 Δεκεμβρίου 2023

Έκθεση από το «Τεχνοποίημα» για τη στήριξη της δράσης «Θαύμα»

  Αρκετός ήταν ο κόσμος που πέρασε χθες από τον Άγ. Νικόλαο, όπου είχε στηθεί…

24 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις, χειροτεχνίες και μπισκότα από μαθητές

  Εντυπωσιακές - και εύκολες στην κατασκευή τους - δημιουργίες, χειροτεχνίες και γλυκά, ετοίμασαν οι…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μέλη του ΣΔΥΒ εκπαιδεύτηκαν σε ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή

Εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή, για αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Dixie Chicks: Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Laura Lynch, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 65 ετών, άφησε η Λόρα Λιντς (Laura Lynch). Σύμφωνα…

24 Δεκεμβρίου 2023