Τοπικά

Κίνηση Πολιτών: Αδιαφορία διάρκειας 15 ημερών για την βλάβη σε σωλήνα πόσιμου νερού στον Άγιο Βλάση

Για αδιαφορία καταγγέλλει η Κίνηση Πολιτών για το Νερό τη ΔΕΥΑΜΒ  αναφορικά με την αποκατάσταση βλάβης σε σωλήνα πόσιμου νερού στην περιοχή του Αγ. Βλάση.
Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών δηλώνει ότι η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί εδώ και 15 ημέρες παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης αλλά και κίνδυνος να υποστεί ζημιά ο σωλήνας κατά τη διάρκεια συντήρησης του αυλακιού άρδευσης.
Η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για το Νερό:

«Δεκαπέντε ολόκληρες μέρες, πλαστικός σωλήνας που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό 52 σπίτια, στον Άγιο Βλάση, έχει μετατραπεί σε εντυπωσιακό σιντριβάνι λόγω διαρροής. Ο συγκεκριμένος σωλήνας διατρέχει το χωριό επιφανειακά μέσα στο αυλάκι της άρδευσης (!) , με ότι αυτό συνεπάγεται, από την άποψη της ποιότητας του νερού που φτάνει στα σπίτια.
Το περίεργο είναι ότι καμιά διαχειριστική αρχή , από τον Καποδίστρια ως τώρα, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων, δεν φρόντισε να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία τεχνικές προδιαγραφές, αναφορικά με την κατασκευή των δικτύων παροχής πόσιμου νερού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν του κινδύνου της επιμόλυνσης είναι αυξημένος ο κίνδυνος να υποστεί ο σωλήνας ζημιά κατά τη διάρκεια συντήρησης του αυλακιού άρδευσης.
Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα στις εκκλήσεις των κατοίκων για διόρθωση του προβλήματος. Φαίνεται πως η δημοτική αρχή πολύ γρήγορα εφαρμόζει την υπόσχεση της να φροντίσει ιδιαίτερα την περιφέρεια την προσεχή τετραετία, ξεκινώντας με την κατασκευή ενός εντυπωσιακού σιντριβανιού στο χωριό του Αγίου Βλάση, αποφεύγοντας τις «απευθείας» αναθέσεις και μάλιστα με μηδενικά έξοδα. Κάτι σαν θαύμα δηλαδή που, ωστόσο, το «πληρώνουν» ακριβά οι 52 οικογένειες που στερούνται της πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό, μέσα στο καλοκαίρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το