Τοπικά

Κίνημα Αλλαγής: Σκοταδιστικό συνέδριο για την υπογεννητικότητα – Eξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών

“Ένα ακόμη δείγμα του λαϊκισμού και του συντηρητισμού με τα οποία νομοθετεί και πολιτεύεται όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση, συνιστά και η διοργάνωση του σκοταδιστικού συνεδρίου για την υπογεννητικότητα, που εξαπολύει ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.
Όπως αναφέρει ” μετά την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και ενώ προωθείται για ψήφιση ένα αντεργατικό κι αντιφεμινιστικό νομοσχέδιο για δουλειά χωρίς δικαιώματα και συλλογικές διαπραγματεύσεις, με ατέλειωτα ωράρια, είδαμε το μισό υπουργικό συμβούλιο και μεγάλο αριθμό Ιεραρχών να συμμετέχει σε συνέδριο με θέμα τη γονιμότητα των γυναικών, θέτοντας μάλλον ως στόχο την επιστροφή τους στο ρόλο της συνεχούς τεκνοποίησης. Ευτυχώς μετά τις σφοδρές αντιδράσεις πολλοί απέσυραν τη συμμετοχή τους και τελικά το συνέδριο ακυρώθηκε”.
Το Κίνημα Αλλαγής καλεί ωστόσο την Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας:
Να χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, Υποστηρικτικών Δομών Ζευγαριών, Γυναικολογικών Υποδομών σε όλους τους Δήμους της Χώρας, με την χορήγηση υψηλών οικογενειακών επιδομάτων.
“Οι γυναίκες μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιες αν και πότε θα τεκνοποιήσουν” σημειώνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το