Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ: Στην αντεπίθεση η Φώφη Γεννηματά – Επιµένουν οι επικριτές

Καθαρές κουβέντες και πράξεις απαιτεί η Φώφη Γεννηµατά από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, προβλέποντας ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο -µετεκλογικό αυτήν την φορά- «κύµα λεηλασίας», τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χθεσινή οµιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ ήταν ενδεικτική των αποφάσεων που έχει λάβει, προκειµένου να «προλάβει» αρνητικές εξελίξεις και ταυτόχρονα να διατηρήσει κλίµα συσπείρωσης γύρω από τη «γραµµή» της αυτόνοµης πορείας του κόµµατος. Χωρίς να αποφύγει την αυτοκριτική («θα αναλάβω ως πρόεδρος το µεγαλύτερο µερίδιο ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά), η κυρία Γεννηµατά στράφηκε προς την πλευρά στελεχών που θεωρεί ότι «κρύφτηκαν προεκλογικά» ή που έπαιξαν «ρόλο δούρειου ίππου».

Οι σχετικές αναφορές της ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά αρκετών πολιτικών φίλων του Νίκου Ανδρουλάκη, που έσπευσαν να υπενθυµίσουν πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι ο ευρωβουλευτής, µετά την επανεκλογή του µε 180.822 σταυρούς, έκανε 57 οµιλίες σε όλη την Ελλάδα, 94 τηλεοπτικές εµφανίσεις, 131 ραδιοφωνικές παρεµβάσεις και έδωσε πολλές συνεντεύξεις σε εφηµερίδες και περιοδικά.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, επέλεξε να ασκήσει κριτική για αδυναµία προσέγγισης του προεκλογικού στόχου, υποστηρίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει διψήφιο ποσοστό, ενώ σε αυστηρούς τόνους επιµένει ο Σταµάτης Μαλέλης.
Ο µέχρι πρότινος γραµµατέας Επικοινωνίας του κόµµατος δεν κρύβει τη διαφωνία του για τον πολιτικό σχεδιασµό της Χαριλάου Τρικούπη και τη ρητορική περί ψήφου ανοχής στην κυβέρνηση της Ν∆. «∆εν πίστεψαν όλοι» Η κυρία Γεννηµατά, κάνοντας µια πρώτη αποτίµηση του εκλογικού αποτελέσµατος, ξεκίνησε λέγοντας:

«Ολο το διάστηµα υπήρξε σειρά πρωτοβουλιών για την ενότητα, τη διεύρυνση και την ανασύνθεση του πολιτικού µας χώρου, που βρέθηκε τα προηγούµενα χρόνια σε άτακτη εκλογική και πολιτική υποχώρηση και κατακερµατισµένος. Η πορεία αυτή δεν εξελίχθηκε γραµµικά και δεν απέδωσε όλα όσα προσδοκούσαµε. ∆εν πίστεψαν όλοι, δυστυχώς, σε αυτή την προσπάθεια». Στη συνέχεια, βάλλοντας εναντίον των επικριτών της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Ας αναρωτηθούµε όλοι και ιδιαίτερα οι κρυπτόµενοι στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα, µε κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, να εµφανίζονται, αν θα υπήρχαµε καν σήµερα αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια.

Εµείς ξεκινήσαµε το 2015, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ήταν το έβδοµο κόµµα και στον ευρύτερο χώρο υπήρχαν ταυτόχρονα το Ποτάµι, η ∆ΗΜΑΡ, η Ενωση Κεντρώων, το ΚΙ∆ΗΣΟ, η Ωρα Αποφάσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Σήµερα είµαστε το τρίτο κόµµα, µόνοι στον χώρο της Σοσιαλδηµοκρατίας». Αξίζει να σηµειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής απουσίαζαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν ως «οικοδεσπότης» στο Συµπόσιο της Σύµης στην Κρήτη, ο Σταµάτης Μαλέλης, ο ∆ηµήτρης Κρεµαστινός (που προχθές τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας µε τον ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και άλλα στελέχη και πρώην βουλευτές, όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το