Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ: Νέα παραίτηση υποψηφίου με αιχμές για Γεννηματά

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά τη ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την αποχώρηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το κόμμα, καθώς το ένα μετά το άλλο στελέχη και υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής παραιτούνται.

Τη σκυτάλη στον…μαραθώνιο των παραιτήσεων πήρε ο Βασίλης Χατζηγιακουμής, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα, ο οποίος στη σχετική επιστολή του αφήνει αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Χατζηγιακουμή:

Τέσσερις αποχωρήσεις μέσα σε λίγες ημέρες
Πρόκειται για την τέταρτη αποχώρηση στελέχους του ΚΙΝΑΛ από το κόμμα μέσα σε λίγες ημέρες, αφού είχαν προηγηθεί άλλες τρεις, εκείνες των Οικονομίδη, Λιντζέρη και Μπουμπούλη.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Κυριακής, 2 Ιουνίου, ανακοίνωσε την παραίτησή του ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Υποδομών του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Οικονομίδης. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Οικονομίδης χαρακτηρίζει την κίνηση της Φώφης Γεννηματά ως «κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική που προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του Κινήματός μας και ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής». Κατά τον κ. Οικονομίδη, «μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής».

Την ίδια μέρα, την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β’ περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε και το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Λιντζέρης, καταγγέλλοντας την κυρία Γεννηματά ότι με τον «εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου» επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε «ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα». Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Λιντζέρης, επισημαίνει πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη» επιδιώκει «τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ» με μοναδικό της μέλημα να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, την Κυριακή 2 Ιουνίου η Γιώτα Μπουμπούλη, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας (όπως και το 2015), ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο, όπως αναφέρει το agrinionews.gr. Ωστόσο σημείωσε πως αποσύρεται καθώς διαφωνεί και με την απόφαση της Προέδρου να στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα για τον δήμο Αγρινίου και για την περιφέρεια (Κατσιφάρα).

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το