Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ: Εκτός Επικρατείας ο Βενιζέλος – Αποχωρεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

O Γιώργος Καμίνης τίθεται επικεφαλής στο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής. Ερωτηματικό, πάντως, παραμένει το πώς υπήρξε αυτή η εξέλιξη και ο Βαγγέλης Βενιζέλος τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε ότι στο ραντεβού που είχε ο ίδιος με την κυρία Γεννηματά, εκείνη υποστήριξε ότι «υπάρχουν μερικές διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ».

«Σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα», τονίζει ο κ. Βενιζέλος. Και προσθέτει: «Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

«Ο Βενιζέλος ήθελε να είναι μόνο επικεφαλής στο Επικρατείας»
Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας στις διαρροές από την πλευρά Βενιζέλου, κάνουν λόγο για άρνηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δώσει τη μάχη του σταυρού.
«Με την απόφασή της, η κ. Γεννηματά ήθελε να περιφρουρήσει την αυτονομία του κόμματος και την προοπτική του και με την επιλογή Καμίνη να συμβολίσει τη διεύρυνση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές ενώ συμπληρώνουν πως η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δώσουν μαζί τη μάχη των εκλογών, προτείνοντάς του να επιλέξει εκείνος πού θέλει να είναι υποψήφιος με σταυρό.

Αναφορικά με την προαναγγελία του Ευάγγελου Βενιζέλου για αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ, σημειώνουν πως αυτή αποδεικνύει ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας.

Ο Επιτροπάκης απέσυρε την υποψηφιότητά του από το ΚΙΝΑΛ
Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύγκρουση Φώφης Γεννηματά – Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς μετά την προαναγγελία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ, τη σκυτάλη παίρνει ο Μάνος Επιτροπάκης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου, ανακοινώνοντας και τη δική του αποχώρηση από το κόμμα.
«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το