Τοπικά

Κηλίδα από αστικά λύματα στο λιμάνι του Βόλου – Με μήκος μέχρι 150 μέτρα και πλάτος 100

Κηλίδα από αστικά λύματα μήκους μέχρι και 150 μέτρων και πλάτους 100, προκλήθηκε χθες στο λιμάνι του Βόλου, μεταξύ πρώτου και δεύτερου προβλήτα, λόγω της βλάβης που υπήρξε προχθές στον καταθλιπτικό αγωγό αστικών λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Η βλάβη εντοπίστηκε στον αγωγό, στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Αθηνών, επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα εισόδου προς Βόλο, προχθές κατά τις απογευματινές ώρες από την ΔΕΥΑΜΒ και το πρόβλημα εντάθηκε, καθώς περνούσε η ώρα. Τα λύματα από την οδό Λαχανά έβγαιναν στον εμπορικό λιμένα μεταξύ των προβλητών, με συνέπεια χθες να προκληθεί κηλίδα, που σταδιακά μεγάλωνε.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν κλιμάκια του Λιμεναρχείου και του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που μετέβησαν στο σημείο εκβολής των λυμάτων στο λιμάνι και έλαβαν δείγματα νερού, τα οποία εστάλησαν στο συνεργαζόμενο εργαστήριο αναλύσεων.
Επίσης η Διεύθυνσης Υγείας ζήτησε τη λήψη δειγμάτων και από άλλα σημεία του λιμανιού, από τα Πευκάκια μέχρι και την πλευρά του παραλιακού μετώπου προς τον Άναυρο.

Ήδη συστάθηκε το ΚΕΠΕ και από σήμερα θα πραγματοποιεί ανά εξάωρο δειγματοληπτικούς ελέγχους στα νερά του λιμανιού. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένονται σε μερικές ημέρες.
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε πως «έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη λήψη ελέγχων από τα νερά και την παρακολούθηση του φαινομένου, το οποίο σε αυτή την φάση δεν κρίνεται ανησυχητικό».
Χθες όλη την ημέρα στο σημείο της βλάβης εκτελούνταν εργασίες από συνεργείο εργοληπτικής εταιρίας, ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν. Λόγω των εργασιών η κίνηση των οχημάτων στην είσοδο προς τον Βόλο γινόταν μέσω της οδού Νεαπόλεως.
Προανάκριση διεξάγεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ ενημερώθηκε και η Εισαγγελία.
Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει πως «προχθές ενημερώσαμε για τη βλάβη, που έχει εντοπισθεί στον αγωγό μεταφοράς λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο προς τις ΕΕΛ. Πλέον έχουν ήδη προχωρήσει οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι αύριο (ΣΣ σήμερα) Παρασκευή 24.08.2018 εκτός απροόπτου.
Προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση της βλάβης η παροχή λύματος του κεντρικού αντλιοστασίου, αφού πρώτα χλωριωθεί, οδηγείται στην υπερχείλιση, σύμφωνα με την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του αγωγού λύματος, θα υπάρξει εκ νέου δελτίο Τύπου».

Στάση εργασίας στη ΔΕΥΑΜΒ

Το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ συνεδρίασε και αποφάσισε. Στάση εργασίας την Δευτέρα 27/8/2018 από 11.00 έως 15.00.
Όπως αναφέρεται από τον σύλλογο «Είμαστε ενάντια στην εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το