Κόσμος

Κι όμως, συνέβη: Έπαθε εξάρθρωση ισχίου και κάταγμα λεκάνης από «επίθεση» πουλιού

Σε δύο μήνες φυλάκιση και την υποχρέωση καταβολής προστίμου ύψους 3.040.000 εκατομμυρίων νέων δολαρίων Ταϊβάν (περίπου 94.000 ευρώ) καταδικάστηκε ιδιοκτήτης παπαγάλου στην Ταϊβάν αφού, το μεγαλόσωμο πτηνό του, προκάλεσε την πτώση και τον τραυματισμό ενός περαστικού δρομέα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το Oddity Central, έλαβε χώρα στην πόλη Ταϊνάν, κατά τη διάρκεια «βόλτας» που έβγαλε ο ιδιοκτήτης των δύο παπαγάλων, ονόματι Huang, στο πάρκο της γειτονιάς του, στο οποίο μαζεύονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να γυμναστούν. Ένα από τα μεγαλόσωμα πτηνά του Huang φέρεται να προσγειώθηκε στην πλάτη ενός δρομέα και να άρχισε να ανοιγοκλείνει έντονα τα φτερά του, τρομάζοντας τον δρομέα και προκαλώντας, τελικά, την πτώση του. Ο δρομέας από την πτώση έπαθε εξάρθρωση του ισχίου του και κάταγμα στη λεκάνη – τραυματισμοί που απαιτούν νοσηλεία και μακρά περίοδο ανάρρωσης. Ο τραυματίας κατέληξε να μηνύσει τον ιδιοκτήτη του πτηνού απαιτώντας αποζημίωση.

Σοβαρές οικονομικές απώλειες από το «πέσιμο» του παπαγάλου
Το θύμα, με το όνομα Dr Lin, βρέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της Ταϊνάν, όπου και δήλωσε ότι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα καθώς και ότι, για περισσότερο από μισό χρόνο, ήταν ανίκανος να εργαστεί. Η δουλειά του ως πλαστικός χειρουργός απαιτεί πολύ χρόνο ορθοστασίας κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων, οπότε ο ίδιος υπέστη σοβαρές οικονομικές απώλειες από τους τραυματισμούς του. «Πλέον μπορεί να περπατήσει αλλά, κατά τα μεγάλα χρονικά διαστήματα ορθοστασίας, εξακολουθεί να υποφέρει από μουδιάσματα», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Το δικαστήριο, αφότου άκουσε τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, έκρινε ότι η πτώση του γιατρού – δρομέα προκλήθηκε από αμέλεια του Huang. Το πουλί, λόγω του μεγέθους του (40 εκατοστά σε ύψος, με άνοιγμα φτερών 60 εκατοστά) κατηγοριοποιήθηκε ως μεγάλο ζώο, οπότε ο ιδιοκτήτης του θα έπρεπε να είχε λάβει προφυλάξεις για την αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων.

Ο Huang καταδικάστηκε για «πρόκληση ακούσιων τραυματισμών» σε δύο μήνες φυλάκισης, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.040.000 νέων δολαρίων Ταϊβάν, ως αποζημίωση προς τον τραυματία. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης των πτηνών, πάντως, σκοπεύει να ασκήσει έφεση καθώς θεωρεί το μέγεθος της αποζημίωσης «υπερβολικά υψηλό».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το