Τοπικά

Καθυστερούν αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Αλμυρού με συνέπειες για τους πολίτες

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες πολιτών της περιοχής του Αλμυρού, από τη μη ομαλοποίηση ακόμη της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου της περιοχής, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα οι δύο γυναίκες ειρηνοδίκες που υπηρετούν σε αυτό, απουσίαζαν με πολύμηνες άδειες.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, η έκδοση αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Αλμυρού καθυστερεί ακόμη και για χρονικό διάστημα ενός έτους, με συνέπεια εμπλεκόμενοι πολίτες να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν διάφορες οικονομικής κυρίως φύσεως υποθέσεις τους.
Το Ειρηνοδικείο έχει «φορτωθεί» με πολλές υποθέσεις, όπως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τακτική διαδικασία, εργατικές διαφορές, μισθώσεις και με δεδομένο ότι και η όποια υποστήριξη από το Ειρηνοδικείο Βόλου δεν αρκεί, προκαλεί προβλήματα σε πολίτες.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση εκμισθώτριας καταστήματος του Αλμυρού, η οποία είχε καταθέσει αγωγή έξωσης σε μισθωτή. Ο μισθωτής αποχώρησε από το κατάστημα, η αγωγή συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο στις 19 Οκτωβρίου του 2018, ωστόσο αν και έχουν παρέλθει εννιά μήνες, η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
Η εκμισθώτρια ωστόσο καλείται να πληρώσει κανονικά την Εφορία, σα να εξακολουθεί να λαμβάνει μίσθια… Δηλαδή η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, παρ’ ότι αυτό παραμένει κλειστό επί εννιά και πλέον μήνες, δηλώνει ότι λαμβάνει κανονικά μίσθιο, αν και δεν λαμβάνει ευρώ, αφού ο μισθωτής έχει αποχωρήσει, μέχρι να έχει στα χέρια της την απόφαση του Δικαστηρίου, την οποία και θα καταθέσει στην αρμόδια φορολογική Αρχή. Βέβαια στο μέλλον και εφόσον λάβει την απόφαση του Ειρηνοδικείου, θα λάβει επιστροφή τα χρήματα που της αναλογούν από τους φόρους εκμίσθωσης, αλλά μέχρι τότε καλείται να πληρώσει…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το