Τοπικά

Κάθειρξη οκτώ ετών για παράνομη υιοθεσία βρέφους επέβαλε το Κακουργιοδικείο Βόλου

Ποινές κάθειρξης οκτώ χρόνων στον καθένα επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου στους τρεις κατηγορούμενους, μία μητέρα, έναν πατέρα και την κόρη τους, όλοι υπήκοοι Βουλγαρίας, για τα αδικήματα της μεσολάβησης σε παράνομη (τετελεσμένη) υιοθεσία ανηλίκου με πρόθεση κερδοσκοπίας από κοινού (το αδίκημα αυτό αφορούσε τους δύο γονείς) και για παράδοση τέκνου σε παράνομη υιοθεσία με πρόθεση κερδοσκοπίας (για την κόρη).

Μάλιστα και οι τρεις οδηγήθηκαν στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο έκρινε, η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πρόκειται για δύο γονείς 52 χρόνων έκαστος και την κόρη τους, 21 χρόνων, κάτοικοι χωριού της περιοχής Φαρσάλων, που καταδικάστηκαν, διότι στις 25 Απριλίου 2017 αποπειράθηκαν να πουλήσουν νεογέννητο βρέφος σε αστυνομικούς, που είχαν παρουσιαστεί ως αγοραστές…

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τα τρία άτομα από τη Βουλγαρία και συγκεκριμένα η 21χρονη, μητέρα του βρέφους και οι 52χρονοι γονείς της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί υιοθεσιών. Η Αστυνομία φέρεται να παρακολουθούσε τους τρεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι στήθηκε επιχείρηση σύλληψής τους.

Οι δράστες, μετά από τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις που είχαν με ζευγάρι αστυνομικών, που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι, συμφώνησαν να παραδώσουν το βρέφος, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ. Σε προκαθορισμένο ραντεβού, το μεσημέρι της 25ης Απριλίου στο Νοσοκομείο Λάρισας, οι αστυνομικοί παρέλαβαν το βρέφος και παρέδωσαν στους τρεις αλλοδαπούς το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ. Αμέσως μετά, αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά τον χώρο, επενέβησαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε. Ο 52χρονος μάλιστα είχε προφυλακιστεί, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή Λάρισας.

Χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο ΜΟΔ Βόλου οι τρεις καταδικασθέντες παραδέχθηκαν ότι ήθελαν να δώσουν το παιδί, αλλά με νόμιμο τρόπο. Ο πατέρας της 21χρονης δήλωσε ότι τα χρήματα τα είχε πάρει από τον φερόμενο ως «αγοραστή» του παιδιού, που ήταν αστυνομικός, για τα έξοδα, προκειμένου να εκδώσει τα σχετικά έγγραφα της υιοθεσίας στη Βουλγαρία. Η μητέρα της 21χρονης δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα για χρήματα, ενώ η 21χρονη μητέρα του βρέφους δήλωσε πως δεν μπορούσε να κρατήσει το παιδί, πως ήθελε να βρεθεί αυτό σε ένα καλύτερο περιβάλλον και ότι δεν γνώριζε τίποτα για χρήματα.

Μάρτυρες στην υπόθεση ήταν δύο αστυνομικοί της Λάρισας, που είχαν παρουσιαστεί ως ενδιαφερόμενοι να πάρουν το παιδί, που κατέθεσαν αναλυτικά πως έγινε το περιστατικό το μεσημέρι της 25ης Απριλίου στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Η γυναίκα αστυνομικός στην κατάθεσή της ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι «τιμές» ποικίλλουν για παράνομες υιοθεσίες, για τα κορίτσια είναι 20.000-25.000 ευρώ και για τα αγόρια φθάνουν και τις 40.000.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το