ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναβλήθηκε η συναυλία της Καμεράτα

Πολιτισμός

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Απεβίωσε και κηδεύεται η Βασιλική Χρηστάκη

Τοπικά

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ και η καύση σκουπιδιών

Άρθρα

Τι ισχύει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Ελλάδα

Ο Μέριλιν Μάνσον βρίσκεται στην Ελλάδα

Lifestyle, Θ Plus

Νέος ογκολόγος από σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου

Τοπικά

Πόσοι και πόσα χρωστούν στην Εφορία

Οικονομία

Έφυγε από τη ζωή 64χρονος στα Πλατανίδια

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Καθηγητές από το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου στην Λεμεσό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό Κύπρου η 2η διεθνική συνάντηση εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα Erasmus+ “The Odyssey revisited: Teaching European values in a divided continent” στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου.
Η συνάντηση διήρκεσε 4 μέρες, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου και συνολικά συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί από τα εξής σχολεία: Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, Ελλάδα, IES Alpujarra, Ισπανία, Istituto Tecnico Commerciale Statale e per Geometri «Enrico Fermi» Ιταλία, IMS Private School, Κύπρος, Gymnasium Skövde Västerhöjd, Σουηδία και Ankara Özel Öncu Ortaokulu, Τουρκία.
Στόχος της συνάντησης ήταν ο απολογισμός των εργασιών του πρώτου έτους του προγράμματος καθώς επίσης και η παρουσίαση των δύο πρώτων κεφαλαίων του διαδραστικού ψηφιακού comic με τίτλο Ody, κεντρικός χαρακτήρας του οποίου είναι ένας Σύριος πρόσφυγας , εμπνευσμένος από την Οδύσσεια του Ομήρου, που περιπλανάται στις χώρες των έξι εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου στην πατρίδα του. Κάθε κεφάλαιο του comic αναδεικνύει τις Ευρωπαϊκές αξίες που αποτελούν το συνεκτικό ιστό της Ευρωπαϊκής ένωσης .

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνέχεια του προγράμματος όπως η προετοιμασία της 2ης συνάντησης μαθητών/εκπαιδευτικών για Μαθησιακές/Εκπαιδευτικές/Διδακτικές δραστηριότητες που θα διεξαχθεί στην Pontedera, Pisa της Ιταλίας από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου 2018. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές του Ελληνικού σχολείου περιμένουν με ανυπομονησία τη συνάντηση στην Ιταλία όπου θα παρουσιάσουν το δικό τους κεφάλαιο του comic αναδεικνύοντας την αξία της φιλοξενίας και του αλτρουισμού καθώς και το μήνυμα ότι η ξενοφοβία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μη ανοχής της διαφορετικότητας δεν έχουν θέση στη σημερινή κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το