Τοπικά

Καθαρισμός υδατορεμάτων της Μαγνησίας σε μήκος 12,7 χλμ. με 500.000 € από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον καθαρισμό12,7 χλμ. υδατορεμάτων της Μαγνησίας ενόψει του χειμώνα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου «Κατεπείγων καθαρισμός υδατορεμάτων» προϋπολογισμού 500.000,00 €. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναμένεται να υπογράψει την σύμβαση κατασκευής του έργου, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Προχωρούμε έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές της Μαγνησίας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο, προκειμένου να προλάβουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα. Με τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των απορριμμάτων και της βλάστησης καθιστούμε τα υδατορέματα ικανά να δεχθούν τον όγκο των φθινοπωρινών-χειμερινών απορροών. Τα έργα αυτά υλοποιούνται στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης ευαίσθητων περιοχών, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα»

Το έργο αφορά στον καθαρισμό υδατορεμάτων της Π.Ε. Μαγνησίας, για την καλύτερη παροχέτευση των νερών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού των υδατορέματων, ήτοι θα απομακρυνθούν απορρίμματα, μπάζα και βλάστηση που μειώνουν την παροχετευτική ικανότητά τους, δυσχεραίνοντας τη παροχέτευση των υδάτων προς τα κατάντη. Τα σκουπίδια και τα φυτικά κλαδιά και ρίζες θα διατεθούν στους πλησιέστερους ΧΥΤΑ. Αναλυτικά θα καθαριστούν:

– Υδατορέμα Άναυρος: σε μήκος περίπου 350 μ.

– Υδατόρεμα Ξηριάς: σε μήκος περίπου 2000 μ.

– Υδατορέματα Αϊδινίου: σε μήκος περίπου 2300 μ.

– Υδατόρεμα Αγίου Ονουφρίου: σε μήκος περίπου 700 μ.

– Υδατόρεμα Ροδιάς: σε μήκος περίπου 500 μ.

– Υδατόρεμα Βελεστίνου: σε μήκος περίπου 1200 μ.

– Υδατόρεμα πλησίον οικισμού Ριζομύλου: σε μήκος περίπου 1000 μ.

– Υδατόρεμα Αγ. Λαυρεντίου: σε μήκος περίπου 2000 μ.

– Υδατόρεμα Πτελεού : σε μήκος περίπου 500 μ.

-Υδατόρεμα Μπάνικα Δ. Ζαγοράς: σε μήκος περίπου 1000 μ.

-Υδατόρεμα Μαυρούτσα Δ. Ζαγοράς: σε μήκος περίπου 1000 μ.

– Υδατόρεμα Κραυσίδωνα: σε μήκος περίπου 150 μ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το