Τοπικά

Καθάρισαν ακτές στην Αλόννησο και απομάκρυναν εκατοντάδες απορρίμματα

Το Σάββατο 21 Απριλίου,  πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί στην Αλόννησο, στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών “Καθαρίστε τη Μεσόγειο”, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 23η χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, το 1ου Σύστημα Προσκόπων Αλοννήσου, η ομάδα μαθητών του Λυκείου Αλοννήσου x-alon, η Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MΟm και το Ίδρυμα Thalassa, ένωσαν τις δυνάμεις τους και μαζί με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS πραγματοποίησαν καθαρισμούς στις ακτές Τσουκάλια, Γυάλια και Μεγάλη Άμμος. Για ακόμα μία φορά εκατοντάδες απορρίμματα απομακρύνθηκαν από τις ακτές με τη βοήθεια των εθελοντών οι οποίοι φέτος όπως και κάθε χρόνο βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη λύση του προβλήματος της θαλάσσιας και της παράκτιας ρύπανσης.

Η φετινή εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” επικεντρώνεται στο ζήτημα των πλαστικών. Τα πλαστικά μιας χρήσης κάνουν περισσότερο κακό απ’ όσο νομίζουμε, καθώς συχνά δεν ανακυκλώνονται.
Η εκστρατεία”Καθαρίστε τη Μεσόγειο”   αποτελεί το μέσο διάδοσης στην Ελλάδα του ευρωπαϊκού έργου PTwist “An open platform for plastic lifecycle awareness, monetization, and sustainable innovation”. Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές δράσεις σε τρεις χώρες (Ολλανδία, Ελβετία, Ελλάδα). Οι πιλότοι θα συμβάλλουν στη διάχυση της έννοιας της κυκλικής οικονομίας και στην εμπλοκή της Κοινωνίας των Πολιτών στο Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για την κυκλική οικονομία, στο οποίο το πλαστικό αποτελεί προτεραιότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το