Τοπικά

Κατατέθηκε έφεση στην αθωωτική απόφαση για τους τρεις ανήλικους μαθητές που κατηγορήθηκαν για βιασμό συμμαθητή τους

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αθώωσης των τριών μαθητών από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, που κατηγορούνταν για βιασμό από κοινού κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος συμμαθητή τους, μικρότερου κατά ένα χρόνο.

Όπως έγινε γνωστό χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η οικογένεια του φερόμενου ως θύματος μαθητή κατέθεσε στην Εισαγγελία διά του συνηγόρου της, αίτηση άσκησης έφεσης στην απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Τώρα η Εισαγγελία πρέπει με την σειρά της να αποφασίσει, αν θα κάνει δεκτή την αίτηση ή θα την απορρίψει, εντός χρονικού διαστήματος δέκα ημερών από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Ανηλίκων. Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε συζητηθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και άρα η απόφαση της Εισαγγελίας πρέπει να εκδοθεί μέχρι την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.
Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, τότε αρμόδιο να αποφασίσει επ’ αυτής, είναι το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου, οι τρεις μαθητές, ηλικίας 12 χρόνων, κηρύχθηκαν αθώοι ομόφωνα, για τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος συμμαθητή τους, μικρότερου κατά ένα χρόνο (11 χρόνων σήμερα). Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016. Η απόφαση είχε γίνει δεκτή με ικανοποίηση και δάκρυα ανακούφισης από τους γονείς των τριών μαθητών και τους εκπαιδευτικούς. Συνοδεύτηκε, όμως, και από σοβαρές αιχμές εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης, για τα στοιχεία που οδήγησαν τα παιδιά σε δίκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το