Τοπικά

Κατασκευάζουν το δέντρο της ανακύκλωσης στην παραλία του Βόλου

To δέντρο της ανακύκλωσης δημιουργείται στην παραλία του Βόλου από τον σύλλογο Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον, την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, την καλλιτεχνική της ομάδα και τη GAIA SOS στο πλαίσιο του προγράμματος «7 for Earth» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
«Το δέντρο συμβολίζει έναν τρόπο μείωσης των απορριμμάτων μας για να μη θάβονται και και να μην καίγονται. Και για τις δύο πρακτικές ξέρουμε ποιες είναι οι καταστροφικές τους συνέπειες για την υγεία και το περιβάλλον» δήλωσε η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Όπως ανέφερε η δημιουργία του δέντρου αποτελεί μία δράση στο επταήμερο δράσεων για το περιβάλλον μαζί με άλλες 11 πόλεις στην Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες για το περιβαλλοντικό ζήτημα.

Η κατασκευή του δέντρου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή όπου θα υπάρχουν παρουσιάσεις από επιστήμονες για την κομποστοποίηση, για τη θαλάσσια ρύπανση και θα υπάρχει διαδικτυακή διασύνδεση με τον πρεσβευτή του ευρωπαϊκού συμφώνου για το κλίμα κ. Τσιαμήτα, ενώ θα γίνει και προβολή ντοκιμαντέρ.
Η κ. Ηλιοπούλου σημείωσε ότι η Επιτροπή δρα με όλους τους τρόπους, κινηματικά, ακτιβιστικά είτε νομικά, ενάντια στην καύση σκουπιδιών μέχρι να ακυρωθεί αυτή η πρακτική, δηλώνοντας πως οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι πολυεθνικές, τα εργολαβικά συμφέροντα, οι ντόπιοι «υπηρέτες» του. «Οι μόνοι που λαμβάνουν τις αρνητικές επιπτώσεις είμαστε εμείς οι πολίτες και το περιβάλλον. Πρέπει να δράσουμε άμεσα» τόνισε.

Από την πλευρά της, το μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Έρρικα Φλωρούς σημείωσε ότι το δέντρο δημιουργείται αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά.
«Είναι μια πρόκληση οικολογικού και εικαστικού χαρακτήρα. Κάτι τόσο άσχημο και απωθητικό όπως τα σκουπίδια να το κάνουμε όμορφο. Το δέντρο θα περιέχει ό,τι μπορούμε να βρούμε στην ανακύκλωση όπως μπουκάλια, συσκευασίες, μάσκες και γάντια, χαρτί και κονσέρβες». Η κ. Φλωρούς πρόσθεσε ότι το δέντρο έχει πολλούς όμορφους συμβολισμούς αλλά κρατάμε την ελπίδα που σε αυτή την πόλη την έχουμε τόσο ανάγκη. «Είναι σουρεαλιστικό να φτιάχνεις ένα δέντρο από σκουπίδια σε μια πόλη που υποφέρει από την καύση» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το