Τοπικά

Καταγγέλλουν τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι αρνήθηκαν ψήφισμα για την Παλαιστίνη 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουν την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και την παράταξη ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν να τεθεί προς συζήτηση το ψήφισμα της παράταξης, για καταδίκη του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του Ισραήλ, σε βάρος των Παλαιστινίων. Επίσης, καταγγέλλουν ότι «Πράσινη Περιφέρεια» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» κρύφτηκαν πίσω από το Λευκό, ενώ η παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» πίσω από την κλειστή κάμερα.

Η ανακοίνωση της ΛΑΣ:

Την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός, με τη συγκάλυψη των ΗΠΑ και της Ε.Ε, έχει εξαπολύσει για ακόμα μια φορά, μια άγρια δολοφονική επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με εκατοντάδες θύματα, η νεοδημοκρατική αρχή Θεσσαλίας, μαζί με την παράταξη του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν ακόμα και την συζήτηση του ψηφίσματος καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του κράτους του Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού, που κατέθεσε η Λαική Συσπείρωση, με το ψευτοεπιχείρημα ότι το περιφερειακό συμβούλιο δεν κάνει εξωτερική πολιτική, ενώ η «Πράσινη Περιφέρεια» και η ναζιστική «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» κρύφτηκαν πίσω από το ΛΕΥΚΟ και η «Πρωτοβουλία» πίσω από τις κλειστές κάμερες.
Αντι να σταθούν στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που βρίσκεται αντιμέτωπος με την πολύχρονη παράνομη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών και την δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ, επέλεξαν για ακόμα μια φορά με τη στάση τους, να συγκαλύψουν την συμφωνία τους με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία συντάσσεται μαζί με την Ε.Ε και τις ΗΠΑ, με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσιλιμίγκας, συμφωνώντας με τον περιφερειάρχη ότι δεν μπορεί το περιφερειακό συμβούλιο να κάνει εξωτερική πολιτική, εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις σωστά χειρίζονται το θέμα, χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα μονομερές και αυστηρό που μόνο ο Ερντογάν θα το υπέγραφε!

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, που ήταν η μόνη παράταξη που έφερε και στήριξε το ψήφισμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού που αγωνίζεται για να έχει την ελευθερία και την δική του πατρίδα, καλεί το λαό της Θεσσαλίας, να μην εφησυχάζει από την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, αφού το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του κράτους του Ισραήλ, με την κάλυψη της Ε.Ε και των ΗΠΑ, εναντίον του Παλαιστινιακού λαού είναι συνεχές εδώ και δεκαετίες.
Να συμμετάσχει μαζικά στις αντιιμπεριαλιστικές-αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνουν οι επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 23 Μάη (Λάρισα στην πλατεία ΑΤΑ, 6.30 μ.μ), (Τρίκαλα στην πλατεία Αγ. Μονής, 6.30 μ.μ), (Καρδίτσα στο αθλητικό κέντρο, 7,30 μ.μ), εκφράζοντας την αλληλεγγύη στο Παλαιστινιακό Λαό και αξιώνοντας:
• Το οριστικό σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, της παράνομης κατοχής Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, την διάλυση των εποικισμών στην Δυτική όχθη και την Ιερουσαλήμ.
• Την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές, το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4 Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
• Την παύση κάθε συνεργασίας και στήριξης των Ελληνικών κυβερνήσεων προς το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
• Να προχωρήσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του 2015 για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

• Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
• Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Να κλείσει η βάση της Σούδας – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και υποδομή.
• Την μη εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα
• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζου
• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. (

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το