Τοπικά

Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Βόλου ότι επιχειρεί με τον τσαμπουκά να επιβάλει πολιτικές ιδιωτικοποίησης του νερού 

Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση που διοργανώνεται την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στα Δικαστήρια του Βόλου, με αφορμή τη δίκη τριών κατοίκων των Σταγιατών μετά από μηνύσεις στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, απευθύνει το Ξεκίνημα Βόλου, που καταγγέλλει τη σημερινή Δημοτική Αρχή ότι “προσπαθεί με τον τσαμπουκά και την καταστολή να επιβάλλει τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης του νερού”.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους τρεις κατοίκους των Σταγιατών που δικάζονται τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Βόλο και ζητάμε την αθώωσή τους. Οι τρεις διώκονται στα πλαίσια της ποινικοποίησης και της καταστολής του κινήματος που υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων στο καθαρό νερό και αντιστέκεται στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται (εξύβριση και απειλή υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και στάση) αφορούν την απαίτηση όλων των κατοίκων του χωριού να δουν την εντολή και την απόφαση για χλωρίωση του πόσιμου νερού, στην οποία προχώρησαν απροειδοποίητα οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜΒ στις 26 Ιούλη 2016.

Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή προσπαθεί με τον τσαμπουκά και την καταστολή να επιβάλλει τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης του νερού που ξεκίνησαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, στο ευρύτερο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής-μνημονιακής πολιτικής.

Τα «έργα και οι ημέρες» της Δημοτικής Αρχής Μπέου μιλάνε από μόνα τους:
· Εξύβριση πολιτών και μελών των Τοπικών Συμβουλίων και μήνυση κατά μέλους της Κίνησης για το Νερό μέσα στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Α. Μπέο κατά τη διάρκεια διαδικασίας διαβούλευσης για το θέμα της άρδευσης (Φεβρουάριος 2015).
· ΜΑΤ, σεκιουριτάδες και ξύλο σε κατοίκους των χωριών έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ επειδή οι κάτοικοι των χωριών αντιδρούσαν στον κανονισμό άρδευσης (Μάρτιος 2015).
· Αστυνομία στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότασης της Δημοτικής Αρχής για εκχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτική εταιρία (Φεβρουάριος 2017). Οι σύμβουλοι της παράταξης του Α. Μπέου αποχωρούν από τη συνεδρίαση και προκαλούν τεχνητή έλλειψη απαρτίας στις επόμενες συνεδριάσεις που αφορούν το ίδιο θέμα. Ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Α. Γαλάτης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος μελών της Συμμαχίας για το Νερό.
· Ασφάλεια, σεκιουριτάδες και άλλοι αποτρέπουν με τη βία την είσοδο στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ μελών της Κίνησης και της Συμμαχίας για το Νερό που διαμαρτύρονται για την προσπάθεια να μπει λουκέτο στην επιχείρηση (24 Αυγούστου 2018)
· Αστυνομία, ασφάλεια, φουσκωτοί και ξύλο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για να κλείσει η ΔΕΥΑΜΒ (27 Αυγούστου 2018).
· Σύλληψη του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή και ενός πολίτη μετά από μήνυση του προέδρου του ΔΣ Γ. Μουλά και προσπάθεια σύλληψης του πρώην ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εξ αναβολής συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα το λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις Σταγιάτες και στο Βόλο για τη σύλληψη άλλων δυο μελών της Κίνησης Πολιτών (28 Αυγούστου 2018).
· Εξύβριση μελών της Κίνησης και της Συμμαχίας για το Νερό από τον Α. Μπέο επειδή μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ (Οκτώβριος 2018).
· Εξύβριση και απειλές εναντίον του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή από τον Α. Μπέο μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή ερώτηση σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ (31 Οκτωβρίου 2018).

Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή αρνείται κάθε διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, τους πολίτες και τα κινήματα για το Νερό. Αντίθετα, με την καταστολή, την ποινικοποίηση και τον τσαμπουκά θέλει να εκφοβίσει όσους αγωνίζονται για νερό ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να προχωρήσει ανενόχλητη στην ιδιωτικοποίηση. Έτσι αποδεικνύεται ο πιο καλός υπηρέτης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που έχουν βάλει στο μάτι το νερό προσδοκώντας τεράστια κέρδη. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δίωξη των τριών από τις Σταγιάτες και για αυτό είναι απαραίτητη η στήριξη από όλο το κίνημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το