Ελλάδα

Καταγγελίες για ομοφοβική επίθεση σε πανεπιστήμιο – Κουκουλοφόροι ψέκασαν κόσμο με πυροσβεστήρες

Σε καταγγελίες για ομοφοβική επίθεση, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, προχώρησε η οργάνωση Accept-ΛΟΑΤΚΙ της Κύπρου.

Με βάση τα καταγγελλόμενα, γύρω στις 8.30 χθες το βράδυ, περίπου δέκα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μάσκες, εισήλθαν σε χώρο εκδηλώσεων πανεπιστημίου στη Λεμεσό, όπου διεξαγόταν από τη φοιτητική ένωση Accept, εκδήλωση σχετική με θέματα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα άτομα που εισήλθαν στον χώρο, φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα, ενώ ένα από αυτά, πήρε έναν πυροσβεστήρα που βρισκόταν στον χώρο και περιέλουσε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, επιτέθηκε εναντίον ενός από τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση άτομα, ηλικίας 21 ετών, χτυπώντας το με γροθιά στο πρόσωπο. Ο 21χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

«Οι τραμπούκοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Πέραν τούτου, χτύπησαν άτομα, επιτέθηκαν σε φοιτητές κι ομιλητές και πέταγαν αντικείμενα» κατήγγειλε η Accept η που ανέβασε και σχετικό βίντεο στην σελίδα της στο Facebook.

 

Η οργάνωση σχολιάζει σχετικά πως «η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στη ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις.

Καταδίκη από Χριστοδουλίδη

Ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση των κουκουλοφόρων, τονίζοντας πως «ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος.

Επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια για άρση όλων των διακρίσεων που περιορίζουν δικαιώματα πολιτών ή προκαλούν ανισότητες και στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, ως δημοκρατική κατάκτηση.

Πράξεις βίας, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο ΤΕΠΑΚ δεν είναι αποδεκτές και είναι καταδικαστέες. Η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση του περιστατικού και αναμένουμε πολύ σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα».

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το