Τοπικά

Καταγγελία για παράνομες εξορύξεις υλικών στα λατομεία της Συκής

Παράνομες δραστηριότητες εξόρυξης υλικών απ’ τα κλειστά λατομία της Συκής κατήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μιλτ. Παπαδημητρίου, ζητώντας να συζητηθεί και να εγκριθεί η χορήγηση εξουσιοδότησης στον δήμαρχο Μιχ. Μιτζικό, για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για την επιστροφή των παρανόμως εξορυχθέντων λατομικών υλικών. Τελικά, στην ψηφοφορία η πρόταση έλαβε έντεκα ψήφους υπέρ και έντεκα κατά, ενώ υπήρξαν και δυο «λευκά», με αποτέλεσμα να απορριφθεί κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Παπαδημητρίου στην τοποθέτησή του καταλόγισε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα λατομεία Συκής, διότι, όπως ανέφερε «δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αδειοδότησής τους, ούτε η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι λατόμοι της περιοχής να παραμένουν άνεργοι». Κατήγγειλε, επίσης, ότι «ενώ τα λατομεία παραμένουν κλειστά, άγνωστοι εισέρχονται νύχτα στον χώρο των λατομείων και προχωρούν σε εξόρυξη υλικών τα οποία στη συνέχεια μεταφέρουν σε άλλους χώρους για επεξεργασία. Στη συνέχεια κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα λατομεία, καθώς επίσης να φροντίσει για τη φύλαξη και προστασία του λατομικού χώρου, ο οποίος είναι δημοτική περιουσία και πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος να αναλάβει δράση για να επιστραφούν όλα τα παράνομα εξορυγμένα υλικά, στον λατομικό χώρο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός ζήτησε την αναβολή της συζήτησης και πρότεινε να επανέλθει το θέμα στις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρρησιάδης Δημ., Γαρυφάλλου Ιφιγένεια-Γεωργία, Γιαμαρέλου Εμμανουήλ, Διανέλλου Απόστολου, Διανέλλου Ιωάννη, Ευαγγελάκη Ιωάννη, Μαμμά Νικόλαου, Μανέτα Βασίλειου, Ραμματά Δημήτριου, Συριή-Δροσίτη Μαρίνας και Φιλίππου Ιωάννη ψήφισαν αρνητικά, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι Παπαδημητρίου Μιλτιάδης, Επιδέξιος Χρήστος, Νασιόπουλος Ευάγγελος, Σταματάς Παναγιώτης, Γιαννιός Νικόλαος, Σχοινάς Τιμολέοντας, Ξυράφης Παναγιώτης, Βαλασσά Άρτεμις, Ζηργάνος Ευστάθιος, Κωνσταντινάκης Ιωάννης και Κατσιαφούρης Νικόλαος ψήφισαν θετικά. «Λευκό» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κων. Γραμμένος και Δημ. Κουκουμβρής.
Όπως προαναφέρθηκε, στην ψηφοφορία η πρόταση έλαβε έντεκα ψήφους υπέρ και έντεκα κατά, ενώ υπήρξαν και δυο «λευκά», με αποτέλεσμα να απορριφθεί κατά πλειοψηφία και το θέμα να παραπεμφθεί προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το