Τοπικά

Καταδίκη τριών Λαρισαίων για εξαπάτηση εμπόρου από το Βόλο- Θα του πουλούσαν κατασχεμένα λιπάσματα

Κατηγορούνταν ότι εξαπάτησαν έμπορο αγροτικών προϊόντων από την Αττική, τρεις Λαρισαίοι, που καταδικάστηκαν προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη από κοινού.

Οι τρεις καταδικασθέντες, που απουσίαζαν από το δικαστήριο, κρίθηκαν ένοχοι, γιατί στις 10 Νοεμβρίου του 2017 είχαν εξαπατήσει τον έμπορο αγροτικών προϊόντων, ότι θα του πουλούσαν ποσότητα λιπασμάτων σε πολύ χαμηλή τιμή. Μάλιστα φέρονται να του είχαν πει ότι η ποσότητα λιπασμάτων, 25 τόνοι, που είχαν, βρισκόταν αποθηκευμένη στο Τελωνείο Βόλου και ήταν μεγαλύτερης αξίας από αυτή που θα του την έδιναν. Μάλιστα του είχαν πει ότι τα λιπάσματα ήταν κατασχεμένα…
Τελικά του πήραν προκαταβολή 3.900 ευρώ για τα λιπάσματα που θα του παρέδιδαν και ακόμη του τα παραδίδουν… Θύμα των τριών Λαρισαίων ήταν ένας 58χρονος έμπορος από την Αττική, που υπέβαλε μηνύσεις εναντίον τους για απάτη.
Ειδικότερα κατηγορούμενοι ήταν ένας 58χρονος, που εμφανίστηκε ως μεσολαβητής στη συναλλαγή, ένας 51χρονος, που εμφανίστηκε ως τελωνειακός υπάλληλος και ένας 66χρονος, που εμφανίστηκε στον έμπορο ως οδηγός του φορτηγού, που θα μετέφερε τα λιπάσματα από το Τελωνείο του Βόλου στην επιχείρηση του εμπόρου στην Αττική.
Μάλιστα είχαν συναντηθεί και οι τέσσερις σε καφετέρια του Βόλου, όπου ο έμπορος είχε δώσει την προκαταβολή των 3.900 ευρώ στους τρεις κατηγορούμενους. Η ποσότητα των λιπασμάτων είχαν συμφωνήσει πως θα την αγόραζε ο Αθηναίος προς 5.000 ευρώ, ενώ άξιζε περισσότερο.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Καταδίκες για ρευματοκλοπές
Τρεις καταδίκες για ρευματοκλοπές επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ειδικότερα καταδικάστηκε μια 58χρονη από το Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας το χρονικό διάστημα από το 2013 μέχρι το 2017, αξίας 3.000 ευρώ, σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή. Η κατηγορούμενη ήταν παρούσα στο δικαστήριο και ομολόγησε την κλοπή.
Επίσης καταδικάστηκε ένας 45χρονος Αλβανός ελεύθερος επαγγελματίας από τη Ν. Ιωνία για ρευματοκλοπή αξίας 3.300 ευρώ, το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ωστόσο ο κατηγορούμενος, που ήταν παρών, προσκόμισε στο δικαστήριο δικαιολογητικά, που αποδείκνυαν ότι δεν διέμενε στην οικία για την οποία κατηγορήθηκε ότι έκανε ρευματοκλοπή το συγκεκριμένο διάστημα και ότι είχε μετακομίσει από εκεί, χωρίς όμως να αλλάξει τα στοιχεία του κατόχου της σύνδεσης με τη ΔΕΗ.
Επίσης το Μονομελές έκρινε ένοχο ερήμην έναν 51χρονο από το Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, για ρευματοκλοπή αξίας 3.000 ευρώ, το χρονικό διάστημα 2012 μέχρι 2017 και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Καταδίκη για οφειλές δεδουλευμένων
Ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ επέβαλε ερήμην προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 51χρονο Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία, που με την ιδιότητα του εργοδότη όφειλε σε 37χρονη υπάλληλο το συνολικό ποσό των 33.000 ευρώ το χρονικό διάστημα 2009-2014, από μη καταβολή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδομάτων αδείας και διαφορές δεδουλευμένων αποδοχών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το