Τοπικά

Καταδίκη για ληστεία στο σπίτι εμπόρου κρεάτων στον Αμπελώνα

Με μια απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε χθες σε κάθειρξη 6 ετών έναν από τους τρεις κατηγορούμενους ως ληστές οικογένειας επιχειρηματία κρεάτων στον Αμπελώνα, το καλοκαίρι του 2018.

Μια ληστεία η οποία -με βάση πάντα και τα όσα ειπώθηκαν αναφέρθηκαν στις δύο δίκες διακρίνεται για το θράσος των ληστών αλλά και την ψυχολογική βία που άσκησαν στα θύματά τους, καθώς δεν δίστασαν να απειλήσουν με πιστόλι το 10χρονο παιδί της οικογένειας προκειμένου να πάρουν τη λεία τους, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που φαίνεται ότι αποτέλεσε και το κίνητρο της ληστείας.

Η καταδικαστική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς ο πρόεδρος του Δικαστηρίου συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου, λόγω αμφιβολιών.
Για την ίδια ληστεία είχαν δικαστεί πρωτόδικα πέντε άτομα, όλοι Αλβανοί, εκ των οποίων οι τρείς μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων και 6 μηνών.

Επί της ποινής αυτής ασκήθηκε έφεση αλλά στο χθες στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο ένας κατηγορούμενος ο οποίος επέμενε ότι είναι αθώος αλλά δεν έγινε πιστευτός. Οι άλλοι εικάζεται ότι έχουν διαφύγει στη χώρα τους. Ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές.

Πηγή: kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το