Τοπικά

Καταδικάστηκε ηλικιωμένος οδηγός στον Βόλο για εγκατάλειψη μετά από τροχαίο

 

Κατηγορούνταν ότι είχε παραβιάσει πινακίδα στοπ και είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με τους επιβάτες δίκυκλου να τραυματίζονται σοβαρά και να τους εγκαταλείπει. Μάλιστα ο ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύτηκε και φέρεται να επέστρεψε στην εργασία του έναν χρόνο μετά…

Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον 88χρονο οδηγό του ΙΧ, που φέρεται να προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 88χρονος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, που φέρεται να αποδέχθηκε την υπαιτιότητα του κατηγορούμενου, αναφορικά με την πρόκληση του τροχαίου, αλλά αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε τους δύο τραυματίες.

Το τροχαίο ατύχημα είχε σημειωθεί στις 6 Αυγούστου του 2020, στις 11 το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Αναλήψεως και Φιλιππίδη στον Βόλο. Τραυματίες ήταν ένας 46χρονος σήμερα με τη σύζυγό του, που επέβαιναν σε δίκυκλο. Ο οδηγός φέρεται να υπέστη πολλά κατάγματα, που είχαν ως συνέπεια να νοσηλευτεί έναν μήνα στο Νοσοκομείο του Βόλου, σε κέντρο αποκατάστασης και έξι μήνες στο σπίτι του, ενώ φέρεται να επέστρεψε στην εργασία του, σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ, έναν χρόνο μετά. Η σύζυγός του φέρεται να υπέστη κάταγμα κλείδας, ρήξη χιαστού και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Και ο 88χρονος οδηγός του ΙΧ φέρεται να είχε τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το