Ελλάδα

Καστοριά: Ο εθισμός του ειδικού φρουρού στα τυχερά παιχνίδια τον οδήγησαν στη δολοφονία του ταξιτζή;

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του 52χρονου Κοσμά Τζέλιου στην Καστοριά.

Ο 30χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε στις φυλακές Φελιού στα Γρεβενά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την πεντάωρη απολογία του. Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν λόγοι αυξημένων μέτρων ασφαλείας υπό το φόβο επίθεσης μέσα στις φυλακές κατά του αστυνομικού, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως αναφέρει και ο «Ελεύθερος Τύπος», έχουν δοθεί εντολές αυξημένης επιτήρησης του κελιού του.

Την ίδια ώρα ο 30χρονος δράστης επιμένει πως το κίνητρο της δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή ήταν η ληστεία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πληροφορίες από στο συναδελφικό του περιβάλλον αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός συνήθιζε να παίζει τυχερά παιχνίδια στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας κάρτες, τις οποίες μπορεί και να είχε υπερχρεώσει. Οι Αρχές στην προσπάθειά τους να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας του Κοσμά Τζέλιου θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί τα τυχερά παιχνίδια να αποτέλεσαν αφορμή ώστε ο 30χρονος να ληστέψει τον οδηγό ταξί τον οποίο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν γνώριζε. Αυτό που τώρα περιμένουν
οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διαπιστώσουν αν θύτης και θύμα είχαν επαφές.

Επίσης από την έρευνα των αστυνομικών της Καστοριάς δεν προκύπτει επίσης το σενάριο η δολοφονία να έγινε με αφορμή κάποια γυναίκα που μπορεί να συνέδεε τον δράστη και το θύμα.

Το θύμα

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το