Αθλητισμός

Καράτε: Μετάλλια για Κουφογεώργου και Δίπλα

Με μετάλλια και πολλές εμπειρίες επέστρεψε η αγωνιστική ομάδα καράτε του Α.Σ. «Υπέρτατη Αλήθεια-Συνεργασία» από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων-Κορασίδων 2023 με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ). Αυτό πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» και στην αίθουσα «Γιώργος Κασιμάτης».
Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κορασίδων 8 ετών -30 κιλά κατέκτησε η αθλήτρια Κουφογεώργου Κατερίνα, η οποία μετά από τρεις συνεχόμενους νικηφόρους αγώνες στέφθηκε χρυσή πανελληνιονίκης στην κατηγορία της.
Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κορασίδων 10 ετών +40 κιλά κατέκτησε η αθλήτρια Δίπλα Κατερίνα μετά από μια ήττα, δυο νίκες, κέρδισε και τον μικρό τελικό της κατηγορίας της και κατέκτησε την 3η θέση. Στην Κατερίνα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων τον Μάιο στο Μαυροβούνιο με την Εθνική ομάδα.
Μια ανάσα πριν το μετάλλιο, χάνοντας στον μικρό τελικό της κατηγορίας και κατακτώντας την 5η θέση, βρέθηκαν οι: Σκόρας Θωμάς στην κατηγορία Κούμιτε παίδων 9 ετών +45 κιλά, Κοττάς Γιώργος στην κατηγορία Κούμιτε παίδων 10 ετών -45 κιλά και Καραλή Εύα στην κατηγορία κορασίδων12 ετών -50 κιλά. Την 7η θέση πήρε ο αθλητής Κοττάς Δημήτρης στην κατηγορία Κούμιτε παίδων 12 ετών -37 κιλά χάνοντας στo πρώτο ρεπεσάζ.
Εξαιρετική όμως ήταν και η εμφάνιση των υπολοίπων αθλητριών, που ήταν η Σκόρα Κάτια και η Τσιτρά Αποστολία, καθώς και του αθλητή Φώτη Αθανάσιου που αποκλειστήκαν από τον πρώτο γύρο και δεν κατάφεραν να προχωρήσουν.
Άτυχος στάθηκε ο αθλητής του συλλόγου Καποδίστριας Κωνσταντίνος, που δεν κατάφερε να συμμετάσχει στους Πανελλήνιους αγώνες, καθώς τον τελευταίο διάστημα τον ταλαιπωρούσε ένας μικροτραυματισμός. Για τους περισσότερους αθλητές-αθλήτριες του συλλόγου ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε Πανελλήνιους αγώνες καράτε, αποκτώντας πλούσιες εμπειρίες και θέτοντας βάσεις και για άλλες διακρίσεις στο μέλλον.
Ο Α.Σ. «Υπέρτατη Αλήθεια-Συνεργασία» σε αυτή τη διοργάνωση κατέλαβε την 32η θέση ανάμεσα σε 116 συλλόγους μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) και με 1200 συμμετοχές στα αγωνίσματα των Κάτα και του Κούμιτε.
Την καθοδήγηση και το κοουτσάρισμα καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και των δυο ημερών ανέλαβε η τεχνική διευθύντρια του συλλόγου κ. Κοσμίδου Βίκυ.
Το Δ.Σ του συλλόγου και ο διευθύνων προπονητής κ. Κοσμίδης Γιώργος συγχαίρουν τους αθλητές-τριες για την συμμετοχή τους, τις διακρίσεις και το μαχητικό τους πνεύμα. Επίσης ευχαριστούν τους γονείς που ταξίδεψαν στην Αθήνα για την αμέριστη υποστήριξή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το