Κόσμος

Καναδάς: Πάνω από 120.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών – Συγκλονίζει Έλληνας που ζει στο Τορόντο

Περισσότεροι από 120.000 πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στον Καναδά.

Μετά τις καναδικές επαρχίες της Αλμπέρτα στα δυτικά του Καναδά και της Νέας Σκωτίας στα ανατολικά της χώρας το Κεμπέκ πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βοχαΐτης, μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε «πρωτοφανείς» πυρκαγιές και αναφέρθηκε στη διεθνή βοήθεια.

«Ο Καναδάς είναι μια χώρα η οποία είναι γνωστή για τις δασικές εκτάσεις και το νερό που έχει» ανέφερε επισημαίνοντας ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί 414 φωτιές ενώ αυτή τη στιγμή, όπως είπε, «οι 239 είναι εκτός ελέγχου»

Μιλώντας για την κατάσταση του αέρα που επικρατεί στην περιοχή του Οντάριο όπου διαμένει τόνισε ότι η βροχή που έπεσε καθάρισε λίγο την ατμόσφαιρα. «Οι μυρωδιές δεν υπάρχουν και τα αποκαΐδια (στον αέρα) έχουν εκμηδενιστεί» ανέφερε ο Έλληνας δημοσιογράφος.

Οι πυρκαγιές της καναδικής επαρχίας της Νέας Σκωτίας ακολουθούν εκείνες που σάρωσαν τον Μάιο την επαρχία Αλμπέρτα (δυτικά), απανθρακώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων. Από τις αρχές του έτους, περισσότερα από 27 εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν στον Καναδά, οκταπλάσια έκταση σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το