Ελλάδα

Καμμένος από ΝΑΤΟ: Οι απειλές έχουν κόστος και η Τουρκία θα το πληρώσει

Εξηγήσεις από τον Τούρκο ομόλογό του, ζήτησε στη σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την απειλή Μποζντάγ για «πακετάρισμα» των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας επιπλέον, ενημέρωσε τους Υπουργούς Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ «για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών για 99η ημέρα».
Οπως δήλωσε αμέσως μετά, στη συνεδρίαση «ζήτησα από τον Τούρκο ομόλογό μου, ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών και του Γενικού Γραμματέα, να δώσει διευκρινίσεις και να εξηγήσει, να δώσει απάντηση, για το τι σήμαινε η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα «πακετάρουν» τους 8 αξιωματικούς οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα και το δικαστήριο λόγω της παρέλευσης του 18μήνου τους άφησε ελεύθερους και αν αυτό εννοεί ότι θα είναι πράξη η οποία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, δηλαδή ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Ζήτησα λοιπόν να διευκρινίσει ενώπιον των Υπουργών εάν στηρίζει, εάν επιβεβαιώνει ή όχι τη δήλωση του αναπληρωτή Τούρκου πρωθυπουργού».

Αλλα αντ’ άλλων για Μητρετώδη-Κούκλατζη
Οπως είπε ο Πάνος Καμμένος η απάντηση ήταν «άλλα αντ’ άλλων». «Όπως συνήθως κάνει η Τουρκία, μίλησε για άλλα αντί άλλων. Η απάντηση που είχε να δώσει ήταν ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα και χωρίς δίκη, χωρίς να έχουν καν υπάρξει κατηγορίες, συνεχίζει – λέει – η Τουρκία να εξετάζει τα ψηφιακά δεδομένα τα οποία έχουν στη διάθεσή τους».

Καμία απάντηση για τις απειλές
Ο Ελληνας υπουργός δήλωσε ότι επανήλθε στο θέμα των απειλών, λέγοντας ότι «η Ελλάδα απαιτεί να έχει μια απάντηση και ενώπιον των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και του Γενικού Γραμματέα, να πει η Τουρκία αν διατίθεται και αν προτίθεται να κάνει μια πράξη σε ξένη αλλά σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ, η οποία ουσιαστικά θα παραβιάζει και τις αρχές της συμφωνίας του ΝΑΤΟ και το διεθνές δίκαιο». Σύμφωνα με τον ίδιο, «απάντηση καμία».
Οπως τόνισε ο κ. Καμμένος «είναι ξεκάθαρο, ότι τέτοιου είδους παλληκαρισμοί εν όψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό, θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι δε μπορεί να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες, να κάνει τον καλό σύμμαχο».

Οι απειλές έχουν κόστος και θα το πληρώσει η Τουρκία

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει. Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει καλή γειτονία, επιδιώκει τις καλές σχέσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε τέτοιου είδους προκλήσεις, οι οποίες δεν αποτελούν προκλήσεις απέναντι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στις συμμαχικές χώρες».

Πρόκληση η δήλωση Τσαβούσογλου
Τέτοιου είδους πρόκληση χαρακτήρισε και την δήλωση Τσαβούσογλου «σε σχέση με την μονομερή – όπως δήλωσε σήμερα – κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό».
«Γι’ αυτό το σημείο ενημέρωσα τους Υπουργούς Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το