Πολιτισμός

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Με κέφι και χαρά από μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του χειμερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.


Στην κατάμεστη πλατεία του Κέντρου η εκδήλωση ξεκίνησε με τη θεατρική παράσταση, στην οποία πρωταγωνίστησαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων σε διάφορους ρόλους. Τίτλος της παράστασης ήταν η «Αλίκη στη χώρα των ψαριών». Τόσο τα σκηνικά όσο και τα κοστούμια των παιδιών βοήθησαν τα μέγιστα στην ολοκληρωμένη απόδοση του έργου από τα παιδιά.
Στην απογευματινή εκδήλωση δόθηκε συνέχεια με τη παρουσίαση μιας χορογραφίας, επίσης από ομάδα παιδιών του Κέντρου. Τα παιδιά με τις κατευθυντήριες γραμμές της εμψυχώτριάς τους ετοίμασαν μια χορογραφία σε ρυθμό bachata, ενώ τα κοστούμια τους και ο ρυθμός της μουσικής τα καθοδήγησαν στην μοναδική απόδοση της όλης χορογραφίας. Τόσο στη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης όσο και στη παρουσίαση της χορογραφίας, το χειροκρότημα του κοινού είναι αυτό, που επιστέγασε την υπέροχη προσπάθεια των παιδιών.


Ακολούθησε το παιχνίδι «Τρέξε, παίξε, γέλασε», όπου τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και μέσα από παιχνίδια- δοκιμασίες, λειτουργώντας ομαδικά και με την πολύτιμη καθοδήγηση των εμψυχωτριών του Κ.Δ.Α.Π., αγωνίστηκαν με μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία και καλή συνεργασία των ομάδων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδες να έρθουν ισόπαλες και έτσι το έπαθλο – δώρο για τα παιδιά μοιράστηκαν εξίσου και οι δυο ομάδες. Ευχάριστη έκπληξη υπήρξε η συμμετοχή των γονιών στο παιχνίδι, μιας και επιθυμία των παιδιών τους ήταν να αναδειχθεί νικήτρια ομάδα.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα, με την εκδήλωση στον εσωτερικό χώρο του Κ.Δ.Α.Π. λειτουργούσε η έκθεση των έργων των παιδιών, από τα δημιουργικά εργαστήρια της χρονιάς, που πέρασε. Έτσι, δημιουργήματα από τα εργαστήρια της κεραμικής, των εικαστικών, του κουκλοθέατρου, του κοσμήματος, του ανακαλύπτω το κόσμο και άλλων, θαυμάστηκαν από τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Κ.Δ.Α.Π..
Το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων κ. Μόσχου Δέσποινα, Κολοφωτιά Αθανασία, Νίκου Ελένη και Γιαννακού Ελισσάβετ εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το