Τοπικά

Κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” στη απεργία της 6ης Απριλίου

Το Συνδικάτο Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου και στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Πλ. Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει:

Συνάδελφοι-σσες στον κλάδο του Μετάλλου,
Εδώ και πολλά χρόνια, παρά την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε όλο τον κλάδο, οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι. Ταυτόχρονα οι συμβάσεις ομηρίας μέσω εργολάβων αρχίζουν να παγιώνονται σε αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου. Η εργασιακή ζούγκλα επεκτείνεται ειδικότερα στους νεότερους συναδέλφους που δεν γνώρισαν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
Σήμερα, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, αφού ο μισθός εξανεμίζεται με τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά για τη ζωή αγαθά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι την «πράσινη ανάπτυξη» και κάθε άλλη ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών, τις επενδύσεις τους και τα αναπτυξιακά τους ταμεία τα πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά εδώ και ένα μήνα έχουμε γίνει θεατές ενός ακόμα πολέμου στην Ευρώπη. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει βαρύ αιματηρό τίμημα αφού έχει μετατραπεί σε “σάκο του μποξ” ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα ληστών.
Σε αυτό το αισχρό παιχνίδι συμμετέχει και η χώρα μας άμεσα είτε στέλνοντας οπλισμό είτε παραχωρώντας την Αλεξανδρούπολη ώστε να πετάνε τα Νατοϊκά αεροπλάνα γύρω από την Ουκρανία, να μεταφέρονται άρματα στην Ανατολική Ευρώπη βάζοντας έτσι το λαό μας στο στόχαστρο πιθανών αντιποίνων.
Τώρα να δυναμώσουν οι φωνές όλων μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν διαλέγουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Οι εργαζόμενοι στην Ουκρανία, στην Ρωσία, στην Ελλάδα, σε όλον τον κόσμο, πληρώνουμε με το αίμα μας, τη ζωή μας, για λογαριασμό άλλων, για λογαριασμό αυτών που μας εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν.
Σε αυτές τις συνθήκες οφείλουμε όλοι να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει την εμπλοκή της χώρας, την διευκόλυνση που παρέχει μέσω των δεκάδων βάσεων, των απαράδεκτων συμφωνιών που έχει υπογράψει, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας και όχι για τα λαϊκά συμφέροντα.
Χαράσσουμε το δικό μας δρόμο! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!
Συνάδελφοι-σσες,
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, στην χώρα, έχουμε δοκιμάσει τη λογική του «μικρότερου κακού», τη λογική του «να πηγαίνει καλά η επιχείρηση για να έχουμε δουλειά», τη λογική «τώρα στην κρίση, στην πανδημία δεν γίνεται να διεκδικώ». Τίποτα δεν κέρδισαν οι εργαζόμενοι με αυτόν τον τρόπο.
Έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και τη λογική της κυβερνητικής αλλαγής που δήθεν θα αλλάξει τα πράγματα αλλά πάντα, η κάθε κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της προηγούμενης. Συνεχίζει τις ίδιες αντεργατικές πολιτικές και το νομοθετικό έργο για την εξασφάλιση των κερδών των καπιταλιστών.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ. Με την οργάνωση στο Συνδικάτο μας, τον οργανωμένο αγώνα, και το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε, την απεργία, μπορούμε να έχουμε σύγχρονες κατακτήσεις.
Μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε και να βγούμε στην αντεπίθεση. Αυτό αναδεικνύεται από τον περήφανο και ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των Πετρελαίων Καβάλας, της COSCO.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ και Επιχειρησιακών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο. Σταθερή δουλειά. Όχι στην εκ περιτροπής εργασίας, στις εργολαβικές συμβάσεις. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες και στην μαύρη εργασία. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Γάλα σε όλους τους μεταλλεργάτες ειδικά στους συγκολλητές. Ρούχα εργασίας και ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
Καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με πολεμικό υλικό, στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να κλείσουν οι Αμερικάνικες βάσεις στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το