Ελλάδα

Καιρός – Καλλιάνος: Προσοχή, αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες από Δευτέρα

Μπορεί σήμερα και αύριο να βιώσουμε, καιρικώς, προχωρημένη Άνοιξη, όμως, από την Κυριακή και στη συνέχεια ο καιρός θα ξεκινήσει να αλλάζει και έτσι η νέα εβδομάδα θα μπεί με ένα ξεκάθαρα φθινοπωρινό προφίλ.

Μέχρι και το Σάββατο θα επικρατήσουν πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες που θα αγγίξουν κατά τόπους ακόμα και τους 26°C.

Η Κυριακή θα είναι μια μεταβατική ημέρα

Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότατα θα βρέξει και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση της τάξεως των 4-5°C.

Η νέα εβδομάδα έρχεται με άκρως βροχερό σκηνικό

Από τη Δευτέρα και στη συνέχεια, ο καιρός προβλέπεται να είναι κατά διαστήματα πολύ άστατος με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις μπόρες, ακόμα και τις τοπικά έντονες καταιγίδες αλλά και σταδιακά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση και δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 16-18°C. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική πτώση από τις αυξημένες θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου θα φτάσει ακόμα και τους 8-10°C κατά τόπους.

Τοπικά επικίνδυνες καταιγίδες

Μελετώντας τους δείκτες αστάθειας αλλά και βασικά τη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων, φαίνεται ότι είναι δυνατόν, οι βροχές που έρχονται από τη Δευτέρα, να προκαλέσουν κατά τόπους ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα. Κατά τόπους δηλαδή και κατά περιόδους θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Αυτός ό άστατος κατά περιόδους καιρός θα διατηρηθεί έως και τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το