Ελλάδα

Καιρός: Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσουν» σήμερα

Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ο καιρός και σήμερα, με δυνατούς κατά τόπους ανέμους και αρκετό νερό από τις Κυκλάδες και νοτιότερα. Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες συννεφιές με βροχές, ενώ καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα εκδηλώνονται στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές.

Νωρίς το πρωί παρατηρούνται χαμηλές θερμοκρασίες με το Νευροκόπι να έχει μόλις 1 βαθμό, σε Φλώρινα, Γιάννενα 4 και 7 βαθμοί, αντίστοιχα, ενώ κατεβαίνοντας νοτιότερα, ο υδράργυρος το πρωί δείχνει από 15-18 βαθμούς. Σε ό,τι αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της μέρας, αρκετές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις Κυκλάδες και προς τα κάτω με την Κρήτη να πλήττεται ιδιαίτερα. Χαλάζι, κεραυνοί, ακόμα και υδροστρόβιλοι είναι πιθανόν να συνοδεύσουν τα φαινόμενα.

Στην Αττική θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές, κυρίως ανατολικά και νότια τμήματα με δυνατούς ανέμους ειδικά στα ανατολικά, που θα προσεγγίζουν τα επτά μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές συννεφιές, με μέτριας έντασης ανέμους και θερμοκρασία γύρω στους 20-21 βαθμούς.
Στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατούν μέτριας έντασης νοτιάδες κι αναμένονται δυνατές βροχές.
Αύριο Πέμπτη, οι ίδιες περιοχές θα δεχθούν και πάλι μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ από Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται και οδεύουμε προς Σαββατοκύριακο με καλοκαιρία.
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το