Αθλητισμός

Και το όνομα αυτής… Μαγνήτων Νίκη ΑΕ

«Μαγνήτων Νίκη Α.Ε.» ονομάζεται ο φορέας που θα διαχειριστεί το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ΟΣΕ, με σκοπό την κατασκευή αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου του ιστορικού συλλόγου. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη» Στέργιος Φάτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο οποίος τόνισε ότι αύριο Δευτέρα θα εγκριθεί από την Περιφέρεια κονδύλο για ανακαίνιση του «Π. Μαγουλάς».

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον Blue Heart FM 105.1 ο Στέργιος Φάτσης. Ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη» αρχικά αναφέρθηκε στο μεγάλο εγχείρημα που έχουν αναλάβει οι «κυανόλευκοι» κι αυτό είναι η αξιοποίηση του χώρου του ΟΣΕ και η δημιουργία εκεί αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου που θα σχετίζεται με το «καμάρι της προσφυγιάς».
Στη συνέντευξή του ο κ. Φάτσης αποκάλυψε ότι ο φορέας που θα διαχειριστεί το σπουδαίο αυτό έργο θα φέρει το όνομα «Μαγνήτων Νίκη Α.Ε.» και πρόεδρός του θα είναι ο νυν επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου Νίκος Παπακωνσταντίνου.
«Δεν παρεκκλίνουμε καθόλου από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ότι πρέπει να δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης και λόγω πίεσης χρόνου να κατατεθεί ο φάκελος στο ΕΣΠΑ για τη διεκδίκηση του 50%. Ο φορέας διαχείρισης θα λέγεται «Μαγνήτων Νίκη Α.Ε.». Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνετε ότι η Νίκη Βόλου κάνει ένα πολιτιστικό και αθλητικό άνοιγμα σ’ όλη τη Μαγνησία, γιατί αυτό το έργο δε θα είναι αυστηρά της Νέας Ιωνίας ή του Βόλου, θα αφορά όλη τη Μαγνησία.
Έτσι λοιπόν επιλέχτηκε η συγκεκριμένη επωνυμία για την εταιρεία, που βάσει νόμου θα έχει κατώτερο μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα είναι ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Επειδή δεν περισσεύει κανείς από τη Νίκη και επειδή πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, όλοι είναι δίπλα σε όλους, αλλά σε κάποιους τομείς ο ρόλος κάποιων πρέπει να είναι πιο διακριτός. Έτσι λοιπόν θα πορευτούμε με τον Νίκο Ιμεράι πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, τον Βασίλη Βενέτη ως υπεύθυνο της ομάδας των μηχανικών που θα δημιουργηθεί και για τα δύο έργα, αλλά περισσότερα για τη ΓΑΙΑΟΣΕ και εποπτικά για το «Π. Μαγουλάς» και τον Νίκο Παπακωνσταντίνου ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Α.Ε.» δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής που έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εν λόγω φορέα:
«Ο φάκελος στο ΕΣΠΑ έχει κατατεθεί και αποτελέσματα θα έχουμε τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Ο φάκελος μας είναι πολύ δυνατός και έχουμε πολλές ελπίδες.
Οι μέτοχοι σ’ ένα μήνα πρέπει να καταβάλουν τις 24.000 ευρώ στην τράπεζα από την ημερομηνία σύστασης της εταιρείας. Μεγαλομέτοχος στην εταιρεία είναι ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, γιος του κ. Νίκου Παπακωνσταντίνου.

Αν ενταχθούμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και έχουμε να περιμένουμε τις 200.000 ευρώ, τότε θα πάμε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από 24.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ, που είναι το άλλο 50% της χρηματοδότησης. Μετά θα βάλουμε τις δικλείδες ασφαλείας μεταξύ του φορέα και της Ερασιτεχνικής Νίκης. Πρέπει να γίνει συμφωνητικό μεταξύ της Ερασιτεχνικής και της Εταιρείας, για να πάρει υπόσταση.
Το Δ.Σ. του φορέα αποτελείται από τον πρόεδρο Ν. Παπακωνσταντίνου, τον γιο του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, και μέλη εμένα, τον Βασίλη Βενέτη και τον Αργύρη Χαδούλη».

«Αύριο θα εγκριθεί το ποσό για το Π. Μαγουλάς»
Ένα ακόμη «φλέγον» θέμα είναι το «Π. Μαγουλάς». Οι διοικούντες τη Νίκη έχουν την πεποίθηση ότι θα εγκριθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα ποσό, προκειμένου να γίνουν βελτιωτικά έργα στη θρυλική «κλούβα».
Αυτή την άποψη εξέφρασε και στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Στέργιος Φάτσης, ο οποίος υπογράμμισε: «Όσον αφορά το «Π. Μαγουλάς», νομίζω ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Τη Δευτέρα στις 4 Ιουνίου το θέμα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Θα εγκριθεί το ποσό, το οποίο θα δοθεί, για να ανακαινιστεί το «Π. Μαγουλάς». Χωρίς να θέλω ν’ αναφέρω ποσό, θα είναι τέτοιο, ώστε το γήπεδο ν’ αλλάξει 100% όψη.
Μετά πρέπει να υπογραφεί μία σύμβαση και να μπει σε διαδικασία η Περιφέρεια εύρεσης αναδόχου του έργου μετά από κατάθεση προσφορών από εταιρίες. Χρήματα από τη Νίκη δε θα περάσουν καθόλου. Μη νομίζει κανείς ότι εμείς θα διαχειριστούμε χρήματα».
«Το έργο θα γίνει από την Περιφέρεια και με εργολάβο που θα επιλέξει η Περιφέρεια. Υπάρχει και ο Βασίλης Βενέτης, που ξέρει το γήπεδο καλύτερα απ’ όλους και θα τους βοηθήσει στο έργο τους. Ελπίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν εργασίες» κατέληξε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής.

Εκδρομή στην Αθήνα από Blue Club και ΟΦ Νίκης
Εκδρομή στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας ανάμεσα στη Νίκη και τον ΟΦ Ιεράπετρας, που θα γίνει το Σάββατο 9/6 διοργανώνει το Blue Club «Π. Ντοκούζης»-Θύρα 3. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ο σύνδεσμός μας διοργανώνει εκδρομή στην Αθήνα για τον τελικό κυπέλου ερασιτεχνών Ελλάδας στις 9 Ιουνίου. Τιμή εκδρομής 15 ευρώ. Πληροφορίες και εγγραφές στα γραφεία του συνδέσμου μας Αναπαύσεως 27».
Επίσης στην πρωτεύουσα για το μεγάλο παιχνίδι θα «εκστρατεύσει» και η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης. Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουνίου και η τιμή συμμετοχής είναι 15 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το