Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: Επιδότηση δανείων και νέες μικροπιστώσεις σε επιχειρήσεις με κρατική εγγύηση

Την χορήγηση δάνειων ύψους 30-50.000 ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σε όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, με χαμηλό επιτόκιο, προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης.
Συγκεκριμένα προετοιμάζεται από την κυβέρνηση πρόγραμμα άμεσης στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα χορηγούνται μικροχρηματοδοτήσεις, εγγυημένες από το κράτος στο 80%.

Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τέλος του μήνα και θα συνδυαστεί με επιδότηση υφιστάμενων ενήμερων δανείων για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Πρόκειται για οικονομικές διευκολύνσεις που ζήτησαν οργανώσεις επιχειρηματιών, εμπόρων και επαγγελματιών και της Θεσσαλίας, μέσω του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας στην ρευστότητα τους.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2020 λόγω κορωνοϊού εκατοντάδες επιχειρήσεις της Μαγνησίας έλαβαν από τη κυβέρνηση πρόσθετες εγγυήσεις και 2ετείς επιδοτήσεις επιτοκίου για δάνεια τους που ξεπέρασαν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Με στόχο την διεύρυνση του συγκεκριμένου καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε τον περασμένο Νοέμβριο κοινοβουλευτική Αναφορά προς το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων θέτοντας το θέμα της άμεσης χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων στους μικρομεσαίους.

Η χθεσινή εξαγγελία του αρμόδιου υπουργού έρχεται να καλύψει μεγάλες ανάγκες της αγοράς που προέκυψαν τους τελευταίους 11 μήνες εξαιτίας των 2 κυμάτων της πανδημίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών και παγίων υποχρεώσεων των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το