Τοπικά

Κ. Δελημήτρος για Αχ. Μπέο: Με το καλό και να μας γράφει…

Σφοδρότατη επίθεση στον Αχ. Μπέο για τη θέση του υπέρ της αναδιάρθρωσης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αλλά και για τις πρόσφατες απειλές του ότι, παρότι δεν του ανήκει, θα χαρίσει αλλού την ομάδα «ΝΠΣ Βόλος» αν δεν στηριχθεί από τους Βολιώτες, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Θεσσαλία», Κων. Δελημήτρος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
Παρά το ότι από μόνο του το γεγονός, πως η αναδιάρθρωση του Ελληνικού ποδοσφαιρικού τοπίου που προωθείται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –Βασιλειάδη, έχει ένθερμο υποστηρικτή και υμνητή τον Α. Μπέο, να είναι αυτό που θα έκανε και τον πλέον σοβαρό άνθρωπο να ταχθεί εξαρχής εναντίον της, εν τούτοις ήρθε και μια συνέντευξη να το επιβεβαιώσει. Ο αθλητικά παραληρηματικός και άκρως προσβλητικός για την λογική του μέσου πολίτη λόγος του απερχόμενου, έρχεται να υπενθυμίσει πως ο λαϊκισμός, που, πέντε κοντά χρόνια τώρα, άμετρα εκφράζεται από τον Α. Μπέο, έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού που ενώ η περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από τις πρώτες σε ανεργία, ιδιαίτερα στη νεολαία ο κ. Αγοραστός μιλάει για κερκίδες και χλοοτάπητες συνεχίζοντας στο ίδιο τροπάρι, δηλαδή τη στρεβλή λογική που έχει για την ανάπτυξη, η οποία επιτάσσει την τσιμεντοποίηση του αστικού τοπίου, η οποία εν τέλει οδήγησε την χώρα στην κρίση. Κι αφού χαρακτηρίζει δυο από τις μεγαλύτερες, σε αριθμό τμημάτων αλλά και επιτυχίες, ομάδες όχι μόνο του Βόλου αλλά και της Ελλάδας, την ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ απλώς ιστορικές και χωρίς λαό, προχωρά κι ένα βήμα παραπάνω «απειλώντας» πως θα πάρει την ξενόφερτη ομάδα με την οποία, κατά πως λέει, δεν έχει καμιά σχέση μαζί της (κι εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά) και θα την πάει σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη.

Λοιπόν, με το καλό και να μας γράφει. Κι ας αφήσει τους δυο μεγάλους και ιστορικούς συλλόγους αλλά και τους υπόλοιπους που ασχολούνται με όλα τα αθλήματα στην πόλη μας να εξακολουθήσουν να υπηρετούν, όπως χρόνια το κάνουν, τον αθλητισμό ,να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα παιδιά και στους αθλητές αυτού του τόπου και να επιλέγουν μόνοι τους το πώς και με ποιον τρόπο θα πορευτούν στις αθλητικές λεωφόρους. Κι αν κάποτε έλθουν και οι μεγάλες, προσωπικές ή συλλογικές, επιτυχίες γι’ αυτούς, δεν θα οφείλονται σε παράγοντες οδοστρωτήρες τύπου Μπέου, αλλά θα έλθουν σαν ένα ώριμο αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και σοβαρού προγραμματισμού. Από ανθρώπους που έχουν μάθει πως το «μεγάλο» δεν ορίζεται κυρίως από τις επιτυχίες αλλά από την συνέπεια, την προσπάθεια και την ομαδικότητα. Κι όσο για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου που οι διάφοροι Βασιλειάδηδες και Μπέοι οραματίζονται; Ας την χειροκροτήσουν εκείνοι που τους στηρίζουν. Και τους δυο. Κι ας αφήσουν τους υπόλοιπους να προσφέρουν όσα εκείνοι δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν αλλά και να προχωρούν αξιοπρεπείς και με συνέπεια, σε αντίθεση με εκείνους που και στα λόγια και στα έργα, κάνουν αυτά που επιτάσσει το «σύστημα». Που υπηρετούν φυσικά, αν πλέον δεν το διαμορφώνουν κιόλας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το