Αθλητισμός

Το ιστορικό πλήρωμα που κέρδισε το πρώτο χρυσό για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ έπεσε στο νερό 30 χρόνια μετά…

Τριάντα χρόνια μετά συναντήθηκαν οι αθλητές της κωπηλασίας του ΟΕΑ/ΝΑΒ, που κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του ομίλου. Αυτό έγινε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο αγώνισμα της τετρακώπου με πηδαλιούχο εφήβων, το 1987.

Η τετράκωπος που κέρδισε το πρώτο χρυσό εν δράσει το 1987

Το πλήρωμα αποτελούσαν τότε οι Γιάννης Μελαχροινάκης, Απόστολος Σώτης, Σίμος Σάμιος, Γιάννης Σταυρόπουλος και πηδαλιούχος ο Σόλων Σαββίδης. Προπονητής κωπηλασίας ήταν τότε ο Μανώλης Βαρδαλής, νυν αντιπρόεδρος των θαλάσσιων αθλημάτων του ΟΕΑ/ΝΑΒ.
Η συγκυρία της επανένωσης των αθλητών είναι μοναδική, γιατί ταυτίζεται με την πρόσφατη κατάκτηση του πολυνίκη συλλόγου, τίτλος που κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, μετά την ολοκλήρωση του 83ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2017 σε όλες τις κατηγορίες, παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, ανδρών-γυναικών και U23. Εκφραστής της μεγάλης αυτής επιτυχίας είναι ο προπονητής Σίμος Σάμιος, ένα από τα μέλη του πληρώματος της «χρυσής «τετρακώπου του 1987, ο οποίος ηγείται στο τιμόνι της προπονητικής ομάδας του ΟΕΑ/ΝΑΒ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τριάντα χρόνια μετά οι πρωταθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ βρέθηκαν πάλι μαζί στο νερό

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι ένας σύλλογος που στην πορεία του έχει κατακτήσει πολλές πανελλήνιες νίκες και έχει πολλές συμμετοχές αθλητών του στην Εθνική Ομάδα, με κορυφαίους τους Ολυμπιονίκες Βασίλη Πολύμερο, Νίκο Σκιαθίτη και Στέργιο Παπαχρήστο, αλλά και τους πιο σύγχρονους παγκοσμιονίκες, Γιώργο Παπασακελλαρίου, Γιάννη Καλανδαρίδη, Μαργαρίτα Γεωργούδη διατηρώντας έτσι την αθλητική παράδοση στο άθλημα της κωπηλασίας και αφήνοντας μια λαμπρή παρακαταθήκη που ολοκληρωτικά ταυτίζεται με την πόλη του Βόλου.

Εικονίζονται από αριστερά οι Σταυρόπουλος Σάμιος, Σώτης και Μελαχροινάκης
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το