Ελλάδα

Iskra: Πύρρειος νίκη Τσίπρα, έρχεται μνημονιακός Αρμαγεδδών

lafaza1_0

Για «πύρρειο νίκη» του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές κάνει λόγο η ιστοσελίδα Iskra που εκφράζει τις θέσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο κεντρικό της άρθρο.

«Η νίκη Τσίπρα είναι μια πύρρειος νίκη, η οποία υφαρπάχτηκε με αντιδημοκρατικές εκλογές εξπρές, χωρίς να μπορεί το «όχι» να οργανωθεί στοιχειωδώς και να παλέψει» εξηγεί.

Προσθέτει ακόμα ότι «Η Λαϊκή Ενότητα έχασε μια απολύτως άνιση μάχη. Δεν έχασε , όμως, τον πόλεμο.Ο αγώνας της συνεχίζεται. Από πολλές απόψεις τώρα αρχίζει.»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ιστοσελίδα Iskra:

«Η ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΦΩΝΕΣ

Αντικρίζοντας κάποιος το εκλογικό αποτέλεσμα «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και ως «θρίαμβο» του μνημονίου!

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ‘Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

Αφού το «ΟΧΙ» της 5ης Ιούλη έγινε από τον Τσίπρα μέσα σε μια βδομάδα ταπεινωτικό «ΝΑΙ», σκορπώντας παντού απογοήτευση, ακολούθησε η 20η Σεπτέμβρη , όπου ο λαός με τη «χειραγωγημένη» ψήφο του στα μνημονιακά κόμματα “επικύρωσε” στα μουλωχτά και στα μουγγά αυτό το ΝΑΙ, εκκαθαρίζοντας τη Βουλή από τις γνήσιες αντιμνημονιακές φωνές.

Το ομολογημένο σχέδιο εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου, με πολιτικό μακρύ βραχίονα τον Αλ. Τσίπρα, μοιάζει να εκτελέστηκε άψογα: Εκκαθάρισητης κυβέρνησης και του κόμματος από την συνεπή αριστερή αντιμνημονιακή του πτέρυγα και στη συνέχεια εκκαθάριση της Βουλής από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Και αναφέρομαι σε εκκαθάριση της Βουλής από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις , διότι η “Χρυσή Αυγή” αντιπροσωπεύει ένα νεοναζιστικό μόρφωμα για το οποίο η αντιμνημονιακή ρητορική συνιστά μόνο το πρόσχημα για τον εκφασισμό της κοινωνίας, ενώ το ΚΚΕ, σε πολύ διαφορετική όχθη θεωρεί ότι το μνημόνιο – αντιμνημόνιο είναι άνευ ουσίας και το πραγματικό επίκαιρο διακύβευμα είναι καπιταλισμός ή σοσιαλισμός στο πρότυπο του «υπαρκτού»!

Όλα τα παραπάνω , βεβαίως, είναι αληθινά αλλά ευτυχώς για πολλούς λόγους είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ

Η νίκη Τσίπρα είναι μια πύρρειος νίκη , η οποία υφαρπάχτηκε με αντιδημοκρατικές εκλογές εξπρές , χωρίς να μπορεί το «ΟΧΙ» να οργανωθεί στοιχειωδώς και να παλέψει. Και αυτή η εκτίμηση θα αποδειχθεί γρήγορα στην πράξη.

Η νίκη Τσίπρα έγινε δυνατή μόνο χάρις στην επιπλέον, κατά 7%, «αποχή» του εκλογικού σώματος στις 20 Σεπτέμβρη σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Γενάρη.

Αυτό το 7% σίγουρα δεν είναι με τα μνημόνια και τον Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ πια δεν υπάρχει παρά ο «αρχηγός» πρωθυπουργός και το πλήθος!) , αν δεν τα σιχαίνεται και τα σιχτιρίζει. Αν αυτό το 7%, αποτελούμενο κυρίως από νέους και νέες, δεν πήγε να ψηφίσει, αυτό, μάλλον , οφείλεται στην απογοήτευση μετά τις διαψεύσεις «σοκ» του δημοψηφίσματος. Με το 7% στην κάλπη σίγουρα το αποτέλεσμα και η εικόνα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Η νίκη Τσίπρα είναι πύρρειος , επίσης, διότι τον τόπο αναμένει από σήμερα ένας μνημονιακός Αρμαγεδδών, όπως τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνηςστη δήλωσή του την Κυριακή το βράδυ.

ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ

Αυτό το «μνημονιακό» σοκ ελάχιστα είχε συνειδητοποιήσει ο λαός όταν πήγαινε στις κάλπες να ψηφίσει , μιας και δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς ή καθόλου γι’αυτό και κυρίως γιατί δεν είχε ζήσει τις συνέπειές του. Άλλωστε και γι’αυτό το λόγο επισπεύσθηκαν οι εκλογές. Για να μη γίνουν αισθητές οι συνέπειεςτου τρίτου μνημονίου!

Η Λαϊκή Ενότητα , γεννημένη αφού προκηρύχθηκαν οι εκλογές (!) και άρον – άρον σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης , έδωσε ένα πολύ σκληρό , υπερβολικά άνισο , ακόμα και για αριστερή δύναμη , και σχεδόν ηρωικό αγώνα απέναντι σε θεούς και δαίμονες , χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό μέσο, χωρίς καμία επικοινωνιακή στήριξη. Αντίθετα η ΛΑΕ έδωσε τον αγώνα με όλα τα κυρίαρχα μέσα εναντίον της σε κατάσταση απόλυτης εχθρότητας και λάσπης, χωρίς οργανώσεις και με την υποχρέωση να εξηγεί και να απαντά στη βρώμικη εκστρατεία κατά «δραχμιστών».

Η ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΚΕ

Η Λαϊκή Ενότητα, επιπλέον, δεν ήταν μόνο ο κύριος στόχος του Τσίπρα και του μορφώματός του αλλά δυστυχώς και της , κατά τα’ άλλα, κομμουνιστικής Αριστεράς , προεξάρχοντος του ΚΚΕ, σε αγαστή «σύγκλιση» με τον Τσίπρα απέναντι στον κοινό , υπό εξόντωση, παρείσακτο εχθρό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΚΚΕ, με τις λογικές ότι τα διλήμματα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο και ευρώ ή εθνικό νόμισμα δεν έχουν καμία σημασία στον καπιταλισμό (αγνοούσε τη λειτουργία τους και το μεταβατικό προοδευτικό πρόγραμμα που συνόδευε την έξοδο από την ευρωζώνη και την ακύρωση των μνημονίων), ευνοούσε καθαρά την προπαγάνδα Τσίπρα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο , επίσης, ότι ο Δημ. Κουτσούμπας έφτασε στο σημείο να αντιγράψει τυφλά τις κατηγορίες Τσίπρα προς Λαφαζάνη ότι μπερδεύει , τάχα, τη Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση!

Και πολύ περισσότερο υπήρξαν μελανή σελίδα για το ΚΚΕ οι λυσσώδεις προσωπικές επιθέσεις με απρεπείς χαρακτηρισμούς του Κουτσούμπα και στελεχών του ΚΚΕ προς τον Λαφαζάνη και συνολικά τη ΛΑΕ.

Τι απέφεραν όλα τούτα στους εμπνευστές μιας εξ «αριστερών» αντι – ΛΑΕ εκστρατείας , η οποία είχε ως αποκλειστικό, σχεδόν, αντίπαλο τη ΛΑΕ; Μια τρύπα στο νερό αν δούμε τα ποσοστά των επιτιθέμενων και εκστρατευτών.

Τον Τσίπρα και τις μνημονιακές δυνάμεις μόνο ευνόησαν. Άξιοι!

Με τους εμφυλίους και τους φθηνούς ανταγωνισμούς κανένας στην Αριστερά δεν πάει πουθενά. Μικραίνει ανιστόρητα όποιος αστόχαστα αγνοεί τον αντίπαλο και την ανάγκη γενικής συμπαράταξης για την αντιμετώπισή του.

ΧΑΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Η ΛΑΕ έχασε μια απολύτως άνιση μάχη. Δεν έχασε , όμως, τον πόλεμο.

Ο αγώνας της συνεχίζεται. Από πολλές απόψεις τώρα αρχίζει!

Η ΛΑΕ θα ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα , τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της.

Η ΛΑΕ θα συγκροτηθεί δημοκρατικά ως ανοικτό μέτωπο αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων και κίνημα λαϊκής βάσης και συμμετοχής.

Η ΛΑΕ από σήμερα θα είναι εδώ, παρούσα παντού και θα δίνει τη μάχη σε όλα τα πεδία με κινήματα και αγώνες, με προτάσεις και θέσεις.

Η ΛΑΕ δεν θα κάνει πίσω και δεν θα λιποτακτήσει!

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ αυτά που οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού πιστεύουν ότι ενταφιάστηκαν με τις εκλογές.

– ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενάντια στην τροϊκανή μνημονιακή χούντα και τους εγχώριους υπαλλήλους της

– ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ενάντια στην εθνική υπότελεια και την Ελλάδα ευρωατλαντικό οικόπεδο

– ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ενάντια στην ύφεση και την παραγωγική ερήμωση της Γερμανικής ευρωζώνης και του άγριου νεοφιλεύθερου καπιταλισμού

– ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ενάντια στο χρηματιστικό κεφάλαιο και τη διαπλεκόμενη παλιά και νέα ολιγαρχία, μαζί με τους καινούργιους διαπλεκόμενους πολιτικούς υπηρέτες της».

418x540_b21015450e9a5ab05f403ee1ffd94753

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το