Ελλάδα

Ήρωας-ναυαγοσώστης στη Χαλκιδική – Έσωσε τη ζωή 2 γυναικών μέσα σε 6 ημέρες

Έσωσε τη ζωή σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες μέσα σε έξι ημέρες ένας ναυαγοσώστης στη Χαλκιδική και πλέον οι κάτοικοι τον αντιμετωπίζουν σαν ήρωα!
Πρόκειται για τον 34χρονο Χρήστο Γαζή, ο οποίος έσωσε από βέβαιο πνιγμό δύο ηλικιωμένες στην παραλία της Σωζόπολης, στη Χαλκιδική. Στο πρώτο περιστατικό, ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε δίχως να αναπνέει σε αρκετά άσχημη κατάσταση, με τον κορεσμό της να έχει πέσει στο 60.

Ο Χρήστος Γαζής ανέσυρε την λουόμενη έξω από το νερό, οπότε και διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε. «Της χορηγήθηκαν πέντε εμφυσήσεις με μάσκα Ambu, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να αναπνέει. Στη συνέχεια, της χορήγησα οξυγόνο 15 λίτρα και σιγά σιγά επανήλθε ο κορεσμός του οξυγόνου στον οργανισμό της, όπως και οι αισθήσεις και η ομιλία της. Καθ’ όλη την διάρκεια του περιστατικού η κυρία έβγαζε νερά από το στόμα της. Ουσιαστικά ξύπνησε από το μηδέν» ανέφερε στο grtimes ο ναυαγοσώστης.

Είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό πριν από 6 ημέρες
Έπειτα, ο Χρήστος Γαζής αποκάλυψε πως πριν έξι μέρες είχε λάβει χώρα ίδιο περιστατικό, με μία κυρία 77 χρονών που έρχονταν στην περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια. «Πάντα πήγαινε στα ρηχά, διότι δεν ήξερε να κολυμπάει, ωστόσο δεν μου το είχε πει ποτέ. Σε μία φάση ήταν ακριβώς μπροστά από τον Πύργο και την επομένη την βλέπω να κολυμπάει. Οπότε κατευθύνθηκα προς τα εκεί και δύο μέτρα πριν φτάσω, απλά ‘έσβησε’. Ήταν σε στάση ‘μέδουσα’ όταν έφτασα κοντά της. Της έδωσα δύο εμφυσήσεις με το στόμα, άλλες τρεις με την Ambu και επανήλθε».

Ήρωας για τους κατοίκους o 34χρονος ναυαγοσώστης
Τα δύο περιστατικά έφεραν πολλά χαμόγελα στην ευρύτερη περιοχή της Σωζόπολης, όπου δεκάδες κάτοικοι – λουόμενοι που επισκέπτονται την παραλία της, ευχαρίστησαν τον ναυαγοσώστη της Bayline Services μέσω των κοινωνικών δικτύων λέγοντας τα εξής:

Να τονιστεί, πως ο ναυαγοσώστης εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια στον κλάδο και έχει συναντήσει εκατοντάδες πανομοιότυπα περιστατικά. Ωστόσο στο σημείο που εργάζεται αυτό το καλοκαίρι του έχει κάνει εντύπωση η φιλοξενία των ανθρώπων και πως όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το