Θ Plus

Ιρλανδός ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο – Μόλις 27 ετών

Το όνομά του μπορεί να μην σας λέει κάτι, αλλά σίγουρα θα το ακούσετε στο μέλλον. Ο Τζον Κόλινς είναι ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου και εκείνος που όταν τον ρωτούν πόσο πλούσιος είναι νιώθει άβολα.

Ο Κόλινς ίδρυσε την Stripe, επιχείρηση λογισμικού με έδρα τις ΗΠΑ, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Πάτρικ, ο οποίος είναι ο τρίτος νεότερος, αυτοδημιούργητος, δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

Η Stripe είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που διαχειρίζεται και ελέγχει τις online πληρωμές μέσω διαδικτύου και διαχειρίζεται ιστοσελίδες εταιρειών. Σκοπός της είναι η παροχή τεχνικής, πρόληψης της απάτης και τραπεζικής υποδομής, τα οποία είναι απαραίτητα για το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών.

Εχει πάνω από 100.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Πώς άλλαξε η ζωή του Τζον; Ο Ιρλανδός λέει πως οι γύρω του τού έλεγαν πως θα έπρεπε να αποκτήσει ένα νέο πιο περίτεχνο χόμπι, όπως η συλλογή αυγών faberge ή να συμμετέχει σε αγώνες γιοτ. Ωστόσο, ο 27χρονος αποφάσισε να μην αλλάξει τρόπο ζωής. Στον ελεύθερό του χρόνο τρέχει, χόμπι που ο ίδιος περιγράφει ως κάτι «πολύ πρακτικό».

Ο Τζον μεγάλωσε στο μικρό χωριό County Tipperary, στη δυτική Ιρλανδία. Πήγε στο κολέγιο Castletroy και σπούδασε στο Χάρβαρντ. Εχει δίπλωμα πιλότου και είναι και πιανίστας.

Στα εφηβικά του χρόνια ήταν ειδικός στον προγραμματισμό υπολογιστών, μαζί με τον αδελφό του Πάτρικ. Και οι δυο είχαν μπει στο κλαμπ των εκατομμυριούχων πριν ο Τζον μπει στο Χάρβαρντ.

Το πρώτο τους επιχειρηματικό εγχείρημα ήταν επιχείρηση λογισμικού που επέτρεπε στις μικρές επιχειρήσεις και τους μοναδικούς εμπόρους να δημιουργούν τον δικό τους χώρο στο eBay, όπως αναφέρει το BBC.

Η Stripe «γεννήθηκε» μετά το ξεκίνημα του Τζον στο Πανεπιστήμιο. Οι πελάτες αυξήθηκαν σε αριθμό και εξασφαλίστηκε η πρόσθετη χρηματοδότηση. Η εταιρεία έχει λάβει την υποστήριξη από τον ιδρυτή της Tesla Ελον Μασκ και τον δημιουργό της Paypal Πίτερ Τιλ.

Φωτογραφίες: Facebook @John Collison

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το