Τοπικά

Υπάρχει λύση για την αποκατάσταση του δρόμου στο ύψος του ΠΕΒ

ΠΕΒ

Την αποκατάσταση του δρόμου μπροστά από το ΠΕΒ και τη Χαλυβουργία, με ένταξή του σε τρέχουσα εργολαβία ζητά το ΤΕΕ από τον δήμο Ρήγα Φεραίου.

Επιπλέον άμεσα θα ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία και με την Τροχαία να τοποθετηθεί σήμανση όπου θα τονίζεται η επικινδυνότητα του δρόμου.

Το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ. Όπως ανέφερε η πρόεδρος Νάνσυ Καπούλα, το ΤΕΕ εκτιμά ότι τα έργα στο δρόμο βρίσκονται σε απόλυτη αστοχία. “Θα ζητήσουμε άμεσα την ενίσχυση της σήμανσης στην περιοχή σε συνεργασία με την τροχαία και την Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας. Η μείωση της ταχύτητας από 80 χλμ την ώρα σε 60 χλμ. δεν επαρκεί και φυσικά δεν προειδοποιεί για την επικινδυνότητα του οδοστρώματος”, είπε. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε σημειωθεί τροχαίο ατύχημα μπροστά από το 304 ΠΕΒ, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα με κατεύθυνση προς Βόλο, ντεραπάρισε και βγήκε εκτός δρόμου.

Επιπλέον το ΤΕΕ εκτιμά ότι το έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος θα μπορούσε να γίνει μέσω μίας εργολαβίας της ΠΑΘΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ως διευρωπαϊκό δίκτυο. “Εφόσον έχουμε εργολαβία σε εξέλιξη σε διευρωπαϊκό δίκτυο (ΠΑΘΕ) θα μπορούσαμε όλοι οι φορείς μαζί και με τους βουλευτές να διεκδικήσουμε να ενταχθεί και αυτό το κομμάτι σε μια εργολαβία, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας του δικτύου”.

Σχετικές επιστολές θα αποσταλούν σε Περιφέρεια Θεσσαλίας, βουλευτές του νομού κ.α.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το