Αθλητισμός

Παιδιά από… χρυσάφι “Θ”

Σ23 Φ3 ΔΙΣΤ

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου κυριαρχεί και σε μαθητικό επίπεδο. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Σκοπευτήριο του Βύρωνα πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Η διοργάνωση έγινε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με την παρουσία 50 μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στους συγκεκριμένους αγώνες ο ΣΣΒ εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας ανεβάζοντας μία αθλήτρια και έναν αθλητή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ταυτόχρονα τα παιδιά που διακρίθηκαν πήραν σημαντικά μόρια για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Πιο συγκεκριμένα η Έλλη-Ιωάννα Καρπίδα του Μουσικού Σχολείου Βόλου έκλεψε την παράσταση στο αεροβόλο τουφέκι Λυκείων.

Αν και στα προκριματικά ήταν δεύτερη με 393.1 βαθμούς, φύλαξε το καλό για τον τελικό, όπου έκανε την αντεπίθεσή της. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 196,5 βαθμούς ξεπερνώντας την Ιωάννα Κυριακοπούλου του 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης.

Στο ίδιο αγώνισμα μετείχε και η Βασιλική Τάσσιου. Η μαθήτρια του 8ου ΓΕΛ Βόλου μπήκε ως έκτη στον τελικό με 372.6 βαθμούς και διατήρησε τη θέση της φτάνοντας στους 109,6.

Στα κορίτσια έλαβε μέρος και η Ευαγγελία Παϊζάνου από το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Η Βολιώτισσα αθλήτρια αγωνίστηκε στο αεροβόλο πιστόλι Λυκείων και κατέλαβε την έβδομη θέση με 79,5 βαθμούς. Στα προκριματικά η επίδοσή της ήταν 297 βαθμούς.

Στα αγόρια εντυπωσίασε ένας ακόμη αθλητής του Σ.Σ.Β. Ο λόγος για τον Γιώργο Μαραγκό, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα αεροβόλο τουφέκι Λυκείων. Ο μαθητής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας έδειξε τις… προθέσεις του από τον προκριματικό, όπου πρώτευσε με 594.2. Στον τελικό παρέμεινε κυρίαρχος και με 201,7 αναδείχθηκε χρυσός πανελληνιονίκης σε επίπεδο σχολείων.

Στο ίδιο αγώνισμα μετείχε και ο Στέφανος Μπαλντούνης του 6ου ΓΕΛ Βόλου, ο οποίος στάθηκε άτυχος. Στον προκριματικό ήταν τέταρτος με 571.4, ενώ στον τελικό έδειξε ικανός για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κρατούσε στα χέρια του μέχρι την τελευταία βολή. Ωστόσο έριξε μια σφαίρα λιγότερη, καθώς δεν πρόλαβε τον προκαθορισμένο χρόνο. Έτσι έμεινε στους 87.9 βαθμούς και περιορίστηκε στην έβδομη θέση.

Τα παιδιά συνόδευσε στην Αθήνα ο προπονητής του Σκοπευτικού, που είναι και μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής, Νίκος Μίχας, ο οποίος δήλωσε στη «Θ»: «Για πρώτη φορά διοργανώθηκε Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη σκοποβολή και ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για μας. Ελπίζω αυτό να γίνει θεσμός, γιατί η σκοποβολή είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα, όπου ο Βόλος διαπρέπει. Αρχικά είχαμε στόχο δύο ή τρία μετάλλια και τελικά καταφέραμε να πάρουμε δύο. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία των παιδιών, καθώς η προετοιμασία μας δεν ήταν αρκετή για ένα αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου. Παρ’ όλα αυτά οι νεαροί σκοπευτές μας ανταποκρίθηκαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το