Θ Plus

Instagram: Εκλεισε λογαριασμό μέλους της οικογένειας Κένεντι για fake news

Tον λογαριασμό του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, πολιτικού προσώπου και αρνητή των εμβολίων κατά του κορονοϊού έκλεισε το Instagram την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. Πρόκειταi για τον ανιψιό του πρώην Αμερικανού προέδρου, ο οποίος διέδωσε μέσω social media ψευδείς πληροφορίες για την Covid-19.
«Καταργήσαμε αυτόν τον λογαριασμό, καθώς δημοσίευε, επανειλημμένως, εσφαλμένους ισχυρισμούς σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια», ανέφερε το Facebook, η μητρική εταιρεία του Instagram, σε ένα δελτίο τύπου σήμερα.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ., ηλικίας 67 ετών, είναι ο γιος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968 μετά τον αδελφό του, τον πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, το 1963.
Ο 67χρονος, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των εμβολίων, τις οποίες πρόβαλε ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας Covid-19 και την ανάπτυξη των νέων εμβολίων. Ο λογαριασμός του στο Instagram έχει 800.000 ακολούθους, σύμφωνα με τους New York Times.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε αναρτήσει στο Instagram τον ισχυρισμό ότι ένα εμβόλιο κατά της γρίπης είναι πιο θανατηφόρο από την Covid-19. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί, τους οποίους αναδημοσίευσαν πολλοί άλλοι λογαριασμοί, έχουν ήδη καταγγελθεί ως εσφαλμένοι από τις υπηρεσίες επαλήθευσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Μέσα στον Ιανουάριο, ο ίδιος έγραψε σε Instagram και Facebook ότι ο θρύλος του μπέιζμπολ Χανκ Άαρον, που πέθανε στον ύπνο του σε ηλικία 86 ετών, έχασε τη ζωή του λόγω του εμβολίου κατά του κορονοϊού που είχε κάνει δύο εβδομάδες πριν τον θάνατό του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το