Κόσμος

Ινδία: 82χρονη μιλά μια ώρα την ημέρα τα τελευταία 32 χρόνια

Μια 82χρονη Ινδή, που πήρε όρκο σιωπής, τα τελευταία 32 χρόνια μιλά μια ώρα την ημέρα. Ο όρκος της θα λήξει στα τέλη του μήνα κι έχει σίγουρα πολλά να πει…

Η Saraswati Devi, γνωστή ως Mauni Mata μετά τον θάνατο του συζύγου της αφιέρωσε τη ζωή της στον θεό Ραμ. Στις 6 Δεκεμβρίου του1992 η Saraswati Devi επισκέφτηκε την πόλη Ayodhya. Εκεί συνάντησε τον επικεφαλής του φιλανθρωπικού οργανισμού Ram Janmabhoomi Trust, ο οποίος τη διέταξε να κάνει τον κύκλο του βουνού Kamtanath ως ένδειξη αφοσίωσης στον Κύριο Ραμ.

Την ίδια μέρα, κατεδαφίστηκε ο ναός Babri Masjid και η Saraswati Devi έτυχε να συναντήσει τον Swami Nritya Gopal Das, επικεφαλής του Mani Ram Das Ki Chavani.

Ο όρκος σιωπής από πίσω
Η συζήτηση που είχε μαζί του την ενέπνευσε τόσο πολύ που αποφάσισε να πάρει όρκο σιωπής μέχρι να χτιστεί νέος ναός αφιερωμένος στον Ραμ.

«Μετά την κατεδάφιση του Babri Masjid, η πεθερά μου επισκέφθηκε την Ayodhya και πήρε όρκο σιωπής μέχρι να κατασκευαστεί ο ναός», δήλωσε μία από τις νύφες της.

«Συνήθιζε να παραμένει σιωπηλή για 23 ώρες την ημέρα, κάνοντας διάλειμμα μιας ώρας το μεσημέρι. Τον υπόλοιπο χρόνο επικοινωνούσε μαζί μας με σήματα ή γράφοντας. Συνήθιζε να γράφει τις πιο περίπλοκες προτάσεις», πρόσθεσε,

Το 2020, που ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε την κατασκευή του Ραμ Μαντίρ, η 80χρονη σταμάτησε εντελώς να μιλάει. Στις 22 Ιανουαρίου θα γίνουν εγκαίνια του ναού και η γυναίκα θα πει την πρώτη της λέξη μετά από τρία χρόνια.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το