Τοπικά

Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο με θέμα τη «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία»

afisa

Ημερίδα με τίτλο «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία», διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη διακεκριμένη στον χώρο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας Καθηγήτρια Carol Ann Tomlinson, του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια των Η.Π.Α. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο Κορδάτος (συγκρότημα Παπαστράτος, ώρα έναρξης 16:45), με τη συμμετοχή ομιλητών και ομιλητριών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Τα ζητήματα που θα αναδειχτούν σχετίζονται με θεωρητικές και πρακτικές εφαρμογές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, την εκπαιδευτική ένταξη και την πρόσβαση όλων των μαθητών στο αναλυτικό πρόγραμμα. Οι εγγραφές όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα, ώρα 16:00 – 16:45. Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Workshop (Ομάδα Εργασίας) με θέμα «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία: Τι και πώς» (ώρα 10:00 – 13:00, Αίθουσα Ι-Κ, Συγκρότημα Παπαστράτος, Βόλος). Την ομάδα εργασίας θα συντονίσουν η κα C.A. Tomlinson και κα A. Βλάχου. Σκοπός της ομάδας εργασίας θα είναι η βιωματική, βήμα προς βήμα, παρουσίαση των πρακτικών στις οποίες στηρίζεται η διαφοροποίηση της διδασκαλίας.
Στο τέλος της Hμερίδας και του Workshop (Ομάδας Εργασίας) θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και συμμετοχής αντίστοιχα. Στοιχεία Επικοινωνίας: email [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το