Τοπικά

Ημερίδα με θέμα «Οι μάστορες της πέτρας – Ζουπανιώτες Κουδαραίοι»

petra

Το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Οι μάστορες της πέτρας – Ζουπανιώτες Κουδαραίοι», την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 – 22:00. Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» που συντονίζει το ΚΠ.Ε. Μακρινίτσας και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου Κοζάνης και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την αρχιτεκτονική του Ζουπανιώτικου σπιτιού, αλλά και τη συμβολή των Ζουπανιωτών κουδαραίων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Επιπλέον, θα συζητηθεί η επαγγελματική οργάνωση των Ζουπανιωτών μαστόρων της πέτρας, και θα γίνει διεξοδική αναφορά στους Ζουπανιώτες που εργάστηκαν στο Πήλιο και τον Αλμυρό Μαγνησίας. Επίσης, θα υπάρξουν εισηγήσεις σχετικές με τη μεταβυζαντινή αρχιτεκτονική των εκκλησιών μέσα από την τέχνη τους, αλλά και ερωτήματα που αναδύονται από την επιγραφή μιας κρήνης στη Μακρινίτσα.
Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: [email protected] (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Μάστορες» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το