Τοπικά

Ημερίδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ στην Αργαλαστή

Το Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε σύμπραξη της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΜΑΝΑ) προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Άνοια, νόσος Αλτσχάιμερ και συγγενείς διαταραχές». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αργαλαστή Μαγνησίας.

Πρόγραμμα:
11.15 π.μ., χαιρετισμοί-έναρξη ομιλίας, συντονίστρια ομιλίας κ. Μιχάλη Ελένη, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, λοιποί ομιλητές κ.κ. Φορτούνας Νικόλαος, δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Τεντζεράκης Γεώργιος, πρόεδρος ΔΗΚΕΝΠΗ, Θωμαή Παπανικολάου, κοινωνική λειτουργός, Μαρκέλλα Βαλσάμη, κοινωνική λειτουργός-συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας.
11.30 π.μ., «Ενδοκρινολογία και Νόσος Αλτσχάιμερ», Μαρία Κυριάκου, ιατρός ενδοκρινολόγος.
11.45 π.μ., « Μη φαρμακευτική Αντιμετώπιση της Άνοιας», Καλλιόπη Κουφογιάννη, ψυχολόγος.
12.00 μ., «Δομές και Παρεχόμενες Υπηρεσίες της Μ.Α.Ν.Α.», Μαγδαληνή Σουσουρή, κοινωνική λειτουργός, επιστημονικά υπεύθυνη της Μ.Α.Ν.Α.
12.15 μ.μ., «Προδιαθεσικοί παράγοντες που αφορούν την Άνοια-Αλτσχάιμερ και πολιτικές που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με σκοπό τη συρρίκνωση της έκτασης της νόσου», Γεωργία Καπτσιανού, νοσηλεύτρια Τ.Ε., προϊσταμένη Ν.Τ.
12.30 μ.μ., «Ο Ρόλος του Κινητικού Ελέγχου στην αποφυγή πτώσεων σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας», Ιωάννης Σακκόπουλος, φυσιοθεραπευτής.
12.45 – 13.00, συζήτηση-κλείσιμο ημερίδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το