Κόσμος

Ηλικιωμένη με άνοια αυτοκτόνησε μετά από προτροπή της κόρης της που της έδωσε και το όπλο

Μια 44χρονη γυναίκα από την Οκλαχόμα συνελήφθη μετά τον θάνατο της 72χρονης μητέρας της, που έπασχε από άνοια, από αυτοκτονία, αφού πιστεύεται ότι οι ενέργειές της ώθησαν την ηλικιωμένη γυναίκα να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η Τζέι Ντι Γουάτς κατηγορείται για φόνο που εκτελείται στο πλαίσιο άλλης κακουργηματικής πράξης, στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσω κακοποίησης ηλικιωμένου.

Η μητέρα της κατηγορουμένης, Λίντα Γουάτς, αυτοπυροβολήθηκε στις 10 Σεπτεβρίου με όπλο που της είχε δώσει νωρίτερα η κόρη της, δείχνοντάς της μάλιστα πώς να το βγάζει από τη θήκη του και προτρέποντάς τη να το χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με το Law and Crime, που επικαλείται το τοπικό δίκτυο KOCO, υλικό από κάμερα που βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού φέρεται να κατέγραψε την 44χρονη, που είχε αναλάβει εξολοκλήρου τη φροντίδα της μητέρας της, να μιλά άσχημα στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Ειδικότερα, φέρεται να αποκάλεσε την 72χρονη ανοϊκή γυναίκα «νήπιο» και να της είπε «πάρε το χάπι σου ή άντε πνίξου με αυτό και ψόφα… Μπορώ να σου μιλάω όπως σκ@@α θέλω». Στη συνέχεια έφυγε από το υπνοδωμάτιο και, λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε κρατώντας ένα όπλο. Αφού έδειξε στη μητέρα της πώς να το βγάζει από τη θήκη, της είπε: «Κάνε ό,τι θέλεις με αυτό, σκ@@φα».

Έπειτα η 44χρονη πήρε ένα ηλεκτρικό δράπανο και απείλησε τη μητέρα της ότι θα την κλείδωνε μέσα στο δωμάτιό της.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Λίντα αυτοκτόνησε ρίχοντας δύο βολές με το όπλο που της είχε δώσει η κόρη της.

«Την ενθάρρυνε να βάλει τέλος στη ζωή της. Είναι πολύ θλιβερό, αλλά αυτό έκανε», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομία στο δίκτυο KOCO.

Η Τζέι Ντι Γουάτς, που αφέθηκε ελεύθερη μετά την καταβολή εγγύησης, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είναι άθλιο να φροντίζεις έναν άνθρωπο 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το