Τοπικά

Ηλ.Ξηρακιάς: Η ΕΡΓΗΛ μας σέρνει στα δικαστήρια γιατί υπερασπιζόμαστε σθεναρά τα συμφέροντα της πόλης

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς απαντώντας στη μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία σε βάρος του και εναντίον ακόμη δέκα υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ. Ο κ. Ξηρακιάς, που υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής του έργου της ΕΡΓΗΛ, τονίζει ότι ο ίδιος και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την καταμέτρηση του πραγματικού έργου απέδειξαν το μέγεθος του σκανδάλου και για τη σθεναρή αυτή στάση υπέρ των συμφερόντων της πόλης, η ΕΡΓΗΛ τους σέρνει στα δικαστήρια.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ξηρακιά:

“Μια ακόμη μήνυση της ΕΡΓΗΛ, κατά υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και ενός μέλους της προηγούμενης Διοίκησης, με απίθανες κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες αποκάλυψης και τεκμηρίωσης του γιγαντιαίου σκανδάλου της που καλά κρυβόταν, για έξι(6) ολόκληρα χρόνια, κάτω από τους δρόμους της πόλης του Βόλου και της Ν. Ιωνίας
Η εταιρεία ήρθε στο Βόλο το 2005 αναλαμβάνοντας την κατασκευή ενός έργου της ΔΕΥΑΜΒ η αξία του οποίου, όπως αποκαλύψαμε, ήταν 4 εκ ευρώ. Δυστυχώς για τους βολιώτες από πράξεις και παραλήψεις της δημοτικής επιχείρησης κατάφερε να εισπράξει 10 εκ ευρώ ενώ με άλλες πράξεις και παραλήψεις κατάφερε να κερδίσει στις δικαστικές αίθουσες επί πλέον έξι(6) εκ ευρώ

Ποτέ δεν μας συγχώρεσε ότι αγνοήσαμε τα τελεσίγραφα της, με τα οποία απαιτούσε να μην προχωρήσουμε στην καταμέτρηση και την αποκάλυψη τελικά του πραγματικού έργου που είχε κατασκευάσει. Για τη σθεναρή αυτή στάση μας υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των βολιωτών η ΕΡΓΗΛ μας «σέρνει» εδώ και καιρό στις αίθουσες των δικαστηρίων με αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και μήνυση με τις παραπάνω απίθανες κατηγορίες.
Όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με την καταμέτρηση του πραγματικού έργου που έχει κατασκευάσει η ΕΡΓΗΛ (Επιτροπή Παραλαβής, στελέχη της ΕΒΕΤΑΜ, η Επιτροπή στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ και οι πραγματογνώμονες του ΤΕΕ καταλήξαμε στο ίδιο αποτέλεσμα και αποδείξαμε το μέγεθος του σκανδάλου.
Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι υπηρετήσαμε το δημόσιο συμφέρον και είμαστε σίγουροι ότι είναι θέμα χρόνου να λάμψει η αλήθεια. Προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το