Τοπικά

Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας για τις υψηλές πληρότητες το Πάσχα

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας από την υψηλή πληρότητα που παρατηρήθηκε για το τριήμερο του Πάσχα και η οποία άγγιξε το 95%. Πάντως για ακόμη μια φορά οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για τα παράνομα καταλύματα που ενοικιάστηκαν.
Η παρτίδα σώθηκε τελικά για τους ξενοδόχους που είδαν τα ποσοστά πληρότητας να κινούνται σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας σε περιοχές, όπως τη Μακρινίτσα και την Πορταριά, ακόμη και το 100%.
Οι επισκέπτες από όλα τα σημεία της χώρας έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους τονώνοντας την τοπική οικονομία με τις καταναλώσεις που έκαναν στην εστίαση, τη διασκέδαση και τη διαμονή.
Χωριά του Πηλίου ήταν γεμάτα από τουρίστες που γεύτηκαν το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών με τον επιτάφιο στις όμορφες παραδοσιακές εκκλησίες, αλλά και τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα που επικράτησε την Κυριακή του Πάσχα.
Οι περισσότεροι επισκέπτες έφτασαν στη Μαγνησία τη Μεγάλη Παρασκευή και αναχώρησαν προχθές Δευτέρα του Πάσχα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης επισήμανε πως «τελικά η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας κυμάνθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, αγγίζοντας το 95% για τον Βόλο, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα και πάνω από 80% για άλλες περιοχές του Κεντρικού, Νοτίου και Ανατολικού Πηλίου. Μπορούμε να πούμε πως η παρτίδα σώθηκε, καθώς ειδικά για το Ανατολικό Πήλιο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου, τα πράγματα φαίνονταν πολύ δύσκολα. Ευτυχώς μετά από τις παρεμβάσεις στους δρόμους που έγιναν από τον Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά και τις ενέργειες των ίδιων των ξενοδόχων για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, η επισκεψιμότητα πήγε πολύ καλά».
Βέβαια ο ίδιος υπογράμμισε πως «με λύπη διαπιστώσαμε για ακόμη μια γιορτινή περίοδο να νοικιάζονται παράνομα καταλύματα, όπως βίλες και άλλα σπίτια, σε τουρίστες. Το κράτος δεν κάνει καμία παρέμβαση για να προστατεύει τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες ξενώνων που φορολογούνται και πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην πολιτεία. Το φαινόμενο της παραοικονομίας στον τουρισμό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Λόγω αυτής της κατάστασης δεν άνοιξαν και περισσότερα ξενοδοχεία ή ξενώνες».
Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα την τρέχουσα εβδομάδα ο κ. Ζαφείρης είπε πως έχει μειωθεί και αυτό είναι αναμενόμενο λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το