Ελλάδα

Ιδρύει κόμμα ο παλαιοχριστιανός: Θα κατέβει στις επόμενες εκλογές – «Να υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Μόσχας»

Στον προεκλογικό στίβο αναμένεται να μπει ο παλαιοχριστιανός Μανώλης ο οποίος έμενε με την οικογένειά του απομονωμένος σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, καθώς ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κόμματος που θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, «γιατί στις ευρωεκλογές δεν προλαβαίνουμε».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται το καταστατικό «όμως δεν βιαζόμαστε… αφού δεν προλαβαίνουμε τις ευρωεκλογές» προσθέτοντας ότι «πάμε με αργά και σταθερά βήματα». Πρόσθεσε δε ότι «κάναμε έλεγχο στον Άρειο Πάγο» και «δεν υπάρχει πρόβλημα με το όνομα».

Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει πώς θα λέγεται το κόμμα με το οποίο φιλοδοξεί να κατέβει στις εθνικές εκλογές, ενώ είπε ότι «στην σπηλιά που ζω όλο και κάτι μαθαίνω από ό,τι γίνεται στον κόσμο. Σίγουρα χρειάζεται αλλαγή ο τόπος στο πολιτικό σκηνικό».

«Στις ευρωεκλογές δεν προλαβαίνουμε»

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη συνέντευξή του, για το ίδιο θέμα, ο 45χρονος είχε αναφέρει: «Γίνεται συζήτηση, για να κάνουμε ένα κόμμα μειονοτικό, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες και παλαιοχριστιανοί». Ο ίδιος τότε, είχε πει ότι «πρέπει να κοιτάξουμε αν μπορούμε να υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Μόσχας».

Είχε υποστηρίξει ότι «στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν δεχθεί διωγμούς και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε από αυτό».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το