Τοπικά

Ιδιωτική σεκιούριτι και στις λαϊκές;

λαϊκή

Την περίπτωση να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης την αστυνόμευση των λαϊκών αγορών εξετάζει η δημοτική αρχή Βόλου, όπως προέκυψε από τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής λαϊκών αγορών. Απόφαση θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση όπως και για όλα τα θέματα που σήμερα ήλθαν προς συζήτηση χωρίς καμία εισήγηση. Ο πρόεδρος της επιτροπής Απ. Τσακανίκας, ανέφερε ότι ήταν περισσότερο μια ενημερωτική συνεδρίαση ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργήσουν σωστά οι λαϊκές αγορές.
Σήμερα πάντως συζητήθηκαν προτάσεις για την καθαριότητα κυρίως εκτός λαϊκής ενώ επισημάνθηκε ότι αυτοί που ρυπαίνουν περισσότεροι είναι οι έμποροι ειδών ένδυσης. Μάστιγα αποτελούν και οι μικροπωλητές αθίγγανοι που δεν διαθέτουν άδειες και λειτουργούν εκτός των αριθμημένων θέσεων, αλλά και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στους κάθετους με τη λαϊκή δρόμους που θα πρέπει να απομακρυνθούν με την επέμβαση της αστυνομίας. Έγιναν επίσης προτάσεις για το πρόβλεψη δρόμων διαφυγής.
Άνοιξε πάλι η συζήτηση για την αλλαγή δρόμου λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στο Βόλο, καθώς οι μικροπωλητές δεν είναι ικανοποιημένοι με την οδό Μεταμορφώσεως και θα ήθελαν να επιστρέψουν στην οδό Γ. Δήμου, κάτι που όμως δεν βρίσκει σύμφωνο το μέλος της επιτροπής Χαρ. Τσαμπάζη. Την ανάγκη να υπάρξουν εισηγήσεις και για τις προτάσεις εξωραϊστικού συλλόγου και πολιτών για την λειτουργία λαϊκής αγοράς στις συνοικίες Νέων Παγασών αλλά και Παλαιών τόνισε ο κ. Τσαμπάζης, ξεκαθαρίζοντας, «εμείς δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι, αρκεί να είμαστε βέβαιοι ότι το θέλουν οι κάτοικοι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το