Τοπικά

Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων: «Είμαστε τα θύματα μιας μεγάλης απάτης στο Βόλο» – Ζητούν διαγραφή των προστίμων

Τα απόνερα μιας μεγάλη υπόθεσης που αποκαλύφθηκε το 2001 ,οδηγήθηκε στα δικαστήρια και έκλεισε με παραγραφές και αθωώσεις- και στην οποία φέρονταν εμπλεκόμενοι ένα γραφείο ταξινόμησης στο Βόλο και εφοριακός υπάλληλος- πληρώνουν 3.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο Βόλο. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για τις άδειες των αυτοκινήτων τους που φέρονται να μην έχουν πληρωθεί, παρότι τα κατέχουν από το 1999. Τα πρόστιμα συνολικά ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ.

Το πρωϊ συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για να συνεδριάσουν και όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν αρχίζει η συνεδρίαση απάντησαν πως δεν τους επέτρεψε ο πρόεδρος του ΕΚΒ να περάσουν στην αίθουσα και δεν την παραχώρησε. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στο πεζοδρόμιο…

«Κάνανε τη … δουλειά, χάθηκαν τα λεφτά που πληρώσαμε  και όλοι συνεχίζουν κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτα να εργάζονται. Εμείς όμως καλούμαστε να πληρώσουμε τα πρόστιμα και μόνο η ΑΑΔΕ μπορεί να τα διαγράψει. Δεν μπορεί να είμαστε αποδεδειγμένα τα θύματα μιας απάτης και να καλούμαστε να πληρώσουμε χρήματα που έχουμε πληρώσει.

Ο κ. Γιάννης Μαστρογιάννης θύμα της υπόθεσης και μέλος της τριμελούς επιτροπής που συστάθηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα με τους 3500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο Βόλο. Πλέον το θέμα είναι πολιτικό. Έχουμε πάει σε δικηγόρους και εισαγγελείς και κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση. Με το θέμα ασχολήθηκαν μόνο οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Μπουκώρος. Έχουμε καταθέσει και υπόμνημα στην ΑΑΔΕ και πιστεύουμε πως θα ασχοληθούν. Μας δίνουν δίκαιο και θέλουμε να πιστεύουμε πως κάτι θα γίνει. Εμείς έχουμε σφραγίδες που πιστοποιούν πως είναι νόμιμες οι άδειες μας, πληρώνουμε κανονικά τέλη κυκλοφορίας. Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση υπηρετούν ακόμη στο δημόσιο και εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε», είπε οκ. Μαστρογιάννης. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα καταθέσουν στην ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για να βρεθεί ο τρόπος παραγραφής των προστίμων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το